Har man invitert til fest, og reker skal være en del av menyen, bør man være ute i god tid. Med mindre man har kjøpt rekene ferske, skal de tines først og det kan være en langvarig og omstendelig prosess hvis man ønsker et tilfredsstillende resultat.
Reker har det best i kjøleskapet. Også mens de tines. Derfor bør de tas ut av fryseren allerede kvelden i forveien og legges i en romslig skål som settes inn i bunnen av kjøleskapet. Der skal den stå inntil rekene er opptint og oppnår kjøleskapstemperatur. Man kan godt vende dem av og til, slik at det blir litt rotasjon på dem. Sakte tinte reker beholder konsistensen i kjøttet og er enklere å skrelle.
Skulle man mot formodning ha glemt å ta dem ut dagen i forveien, kan man i nødstilfelle lage et varmt vannbad med litt sukker og en del salt i, som man hurtig dypper rekene i. Bruk gjerne en stor sil eller et dørslag til dette da de ikke skal være under mer enn et par sekunder.