Har man en boks fiskeboller i huset, har man alltid noe enkelt for hånden dersom det skulle dukke opp uventet besøk. Fiskeboller kan faktisk brukes til det meste, bare man våger å tenke litt utradisjonelt, for mens de fleste forbinder dem med enten hvit eller karrisaus til henholdsvis poteter eller ris, kan de også brukes til lune lunsjretter, i salaten eller rett og slett på brødskiva.

Til en lun lunsjrett tar man fiskebollene ut av boksen, skyller av dem laken under rennende kaldt vann, og gir dem en hurtig tur i stekepannen med litt meierismør. Dette gir en fin og sprø konsistens. Så serveres de med litt salat og en tomat, gjerne med en baconskive til

I salaten gjør man på samme måte, skyller dem litt først, før man skjærer dem i tynne skiver. En eggedeler kan fint brukes til dette. Strø gjerne litt grov karri over hele salaten før servering.

På brødskiva gjør man også på samme måte. Skyll, skjær i tynne skiver, og legg på. Smaker nydelig med en dråpe sitron på. Pynt gjerne med en persilledusk.

I oppskåret form kan fiskebollene også brukes i fiskesuppen.