Youghurtis
* 300 gr youghurt naturell
* 3 ss kremfløte
* 170 gr sukker
* 250 ml sitron eller appelsinjuice
* 1 ss honning
Valnøttis
* 500 gr helmelk
* 4 eggeplommer
* 1 ts maismelk
* 100 gr sukker
* 50 gr valnøtter med 3ss sukker
Tropiske frukter
* 2 stk kiwi
* 1 stk mango
* 1 stk papaya
* 1/2 ananas
* 1 dl vann
* 200 gr sukker
* 2 stk stjerneanis (eller malt stjerneanis)
* 1/2 vaniljestang
1. Youghurtis Miks youghurt, kremfløte, honning og sukker til sukkeret er oppløst. Tilsett juicen og sett isen så i fryseren.
1. Valnøttis Smelt 3 ss sukker i en panne og bland dette sammen med de hakkede valnøttene.
2. Varm opp melken i kasserolle til den koker.
3. Visp sammen eggeplommer, sukker og maismelk i en bolle til blandingen er nesten hvit. Tilsett den varme melken, mens det røres hele tiden. Hell så blandingen tilbake til kasserollen og varm det hele (ikke kok) til blandingen begynner å tykne. La blandingen avkjøles før valnøttene tilsettes.
4. Til slutt skal blandingen settes i fryseren i en ønsket form.
1. Tropiske frukter Kok sukkerlake av vann, sukker, vaniljestang og stjerneanis. Avkjøles.
2. Kutt de forskjellige fruktene i passe små biter/stykker. Mariner fruktene i den avkjølte laken i minst 3 timer
Anretning:
1. Legg de ulike isene midt på tallerken
2. Anrett de tropiske fruktene som er marinerte fra «kl 8» til «kl 11»
3. Hell den silte fruktsausen fra «kl 12» til «kl 7»
4. Pynt isen med hippendeig og friske urteblad