Ingredienser

1 1 / 4 dl vann
1 1 / 4 dl sur skummet melk
20 g gjær
1 / 2 ss honning / sirup (kan sløyfes)
1 / 2 ts salt
1 ss hvete eller rugkjerner
75 g rugmel
125—150 g hvetemel
100 g fint sammalt hvetemel
20 g smør
40—50 hakkede valnøttkjerner

Tilberedning

Lunk vann og sur skummet mel, og løs opp gjæren i det sammen med honningen. Tilsett resten av ingrediensene, men hold tilbake noe av hvetemelet for å se hvor mye deigen tar, slik at den blir smidig og så vidt slipper bollen. Arbeid godt. Sett til heving på lunt sted under plast i 25 min. Kna deigen og hev igjen i ytterligere 25 min.
Rull deigen ut til ett jevnt brød som heves til det dobbelte, ca. 15 min. Pensle med vann og stek på nederste rille ved 230—240 grader i ca. 30 min.