Vannbakkels

Ingredienser
Vann 500g Margarin 250g Hvetemel 250g Egg 6-7 stk
Tilberedning
1. Kok opp vann og margarin 2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet 3.Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (NB! Det skal ikke brenne seg! 4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten. 5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn. 6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende) 7. Sprøyt ut på bakepapir det du skal lage evt. bruk en skje. Ovnstemperatur: 200 grader Steketid: Avhenger av størrelsen på bakverket Waleskringle minimum 40 min

Mer om emnet: Vannbakkels

Vannbakkels, også kjent som choux pastry på engelsk, er en type bakverk som har en rik historie og et bredt spekter av variasjoner i verdens kulinariske landskap. Begrepet «vannbakkels» kommer fra det franske ordet «choux», som betyr kål på grunn av deres likhet med små kålhoder når de blir bakt. Dette luftige bakverket stammer fra det 16. århundre i Frankrike og har siden den gang blitt fundamentalt i mange dessertklassikere.

Vannbakkels skiller seg ut på grunn av sin unike bakemetode. I motsetning til andre bakverk, er vannbakkels laget med høy varme for å lage damp, som deretter hever deigen og etterlater en hul midten når de avkjøles. Deigen, som vanligvis består av vann, smør, mel og egg, blir først kokt på komfyren og deretter bakt i ovnen. Dette skaper et lett skall på utsiden, mens midten blir forblir luftig og nesten kremaktig i konsistensen.

En interessant fakta om vannbakkels er dens fleksibilitet i søte og salte retter. I den søte varianten fylles de ofte med krem, frukt, iskrem eller bær. I Frankrike er den mest kjente bruken i form av profiteroles og éclairs. På den annen side kan salte vannbakkels være fylt med diverse oster, skinker, urter og annet pålegg. Denne åpningen for kreativitet har resultert i mange regionale tilpasninger og variasjoner rundt om i verden.

En favoritt variasjon er den franske gougère, en ostefylte vannbakkels. De er ofte servert som en appetittvekker og er svært populære i fransk gastronomi. En annen innovativt twist til det tradisjonelle vannbakkels er den japanske versjonen kjent som «choux cream». Denne varianten er typisk fylt med en lett vaniljekrem og toppet med et lag med pulverisert sukker.

Til slutt er det viktig å merke seg at å lage vannbakkels kan være litt utfordrende. Balansen mellom de nødvendige ingrediensene og den nødvendige varmen for å lage den luftige strukturen kan være vanskelig å mestre. Men med tålmodighet og praksis, kan du lage dine egne fantastiske vannbakkels hjemme. Alt i alt, vannbakkels er virkelig en kulinarisk skatt med sin allsidighet og muligheten for en mangfoldig rekke fyll.

Legg igjen en kommentar