Ingredienser

400 gr kyllingkjøttdeig
1 bunt asparges eller aspargesbønner
1 rød paprika
1 gul paprika
1 blomkålhode
1,2 liter kyllingbuljong – vann + 3 buljongterninger
1 ss frisk salvie eller basilikum

Krydder: ¼ ts hvit pepper, 1 ts salt, 1 ss frisk salvie eller basilikum, 1 fedd hvitløk.

Tilberedning

Rør krydderet sammen med kyllingkjøttdeigen. Del aspargesene i to, knekk av den nederste delen om den er tørr. Del paprikaene i store strimler og blomkålen i små buketter. Kok opp en romslig kjele med buljongvannet. Kok alle grønnsakene etter tur, de skal være sprø. Ta de opp etter hvert og legg tilside. Så tar du en spiseskje og et glass med kaldt vann. Form kyllingdeigen til fine små boller og slipp de ned i den kokende buljongen (jeg lagde ca 30 stykker). La de trekke ca. 10 minutter. Tilsett friske urter og grønnsakene. La det koke opp, klar til servering.