Ingredienser
400 g kjøttdeig av elg
½ løk finhakket
1 egg
1 ss potetmel
3 ss vann
Krydder: 4 finknuste einerbær, ½ knust laurbærblad, 1 ts tørket timian, 1,5 ts salt og mye grovmalt pepper
Tilberedning
Tyttesaus:
Bland sammen1,5 dl Kesam, 0,5 dl tyttebær (ferske eller fryste). Smak til med salt, hvit pepper og ørlite søtningsstoff.
I en matmølle finhakker du først løken, ta i kjøttdeig og salt. Kjør til det blir seigt.
Tilsett krydderiene og de øvrige ingrediensene utenom vannet. Kjør rundt og spe med vannet til slutt. Prøv deg frem, det er mulig du må spe med litt mer vann. Form deigen til seks kaker og stek.
Tilbehør: lomper og tyttesaus
Elg er alltid godt uansett. Viltsmaken er akkurat passe sterk.