Ingredienser

1 finstrimlet purre
1 liten fennikel
2 hakkede hvitløksfedd
1 liten gulrot
1-2 ss smør eller olje
8-10 nypoteter
1/3 pakke frosne, hele spinatblader
1 1/2 liter vann
2 fiskebuljongterninger
400 g laks i biter
gressløk
reddiker

Tilberedning

Fres purrestrimler, hvitløk og fennikel i biter samt svært tynne strimler av gulrot i litt smør eller olje i en kjele.

Ha i halve store eller hele små, skrapte nypoteter og spinatblad. Hell på vannet og bland i buljongterninger. La alt koke under lokk i 10 minutter.

Skjær i mellomtiden laksen i tykke strimler etter å ha fjernet skinnet og alle ben.

Ha i fiskebitene og la suppen småkoke i ytterligere 4-5 minutter. Server den med et dryss av finhakket gressløk og fint skivede reddiker.

På forhånd kan du skjære opp alle grønnsakene og gjøre i stand potetene. Du kan også lage i stand laksestrimlene. Da er det svært raskt å lage selve suppen.