Ingredienser

1 Kg kjøttdeig
100 gr blank spagetti (kjøpes på asiatisk butikk)
300 gr revne gulerøtter
3 egg
5 stk store sopp (svarte – kjøpes på asiatisk butikk)
1 pakke rispapir
En «dæsj» Matolje
Pepper
2 ts salt
1/2 løk

Tilberedning

La spagetti og sopp ligge i lunken vann til den blir myk,og klipp den i små biter. Gullerøttene raspes. Løken finhakkes.
Alt blandes med kjøttdeigen.
Lag så små ruller av kjøttdeigblandingen og ha rundt oppmyknet rispapir.
Vårrullene stekes i frityr eller i jerngryte med olje.
Serveres med sweet chili saus, og salat.

Mer om: Vårruller

Vårruller har en rik historie som går tilbake til det gamle Kina. Det sies at vårruller ble til som en symbolisk rett under vårfestivaler, derav navnet. I Kina refereres det ofte til som «Chun Juan». Opprinnelig bestod fyllet hovedsakelig av grønnsaker og urter som markerte ankomsten av våren og frisk vegetasjon.

Det som er flott med vårruller er at de er utrolig allsidige. De kan tilpasses etter eget ønske. I dag er det et enormt utvalg av fyll som kan brukes til vårruller. Det kan være alt fra grønnsaker, sjømat, kjøtt til tofu. Noen ganger blir det også lagt til nudler for å gi litt ekstra tykkelse og tekstur.

Tilberedning av vårruller er en kunst i seg selv. Wrapperne, vanligvis laget av rispapir, blir fylt med ingrediensene og deretter pent rullet sammen, klar til å bli flash-stekt eller dyppet i frityrgrytene. Dette gir vårrullene deres karakteristiske sprø skrog. Noen kulturer har også en rå versjon av vårruller, hvor ingrediensene blir servert uten steking, disse er vanligvis kalte sommerruller.

Vårruller kan nytes med ulike typer dipper. Soyasaus er en tradisjonell favoritt, men mange foretrekker også chilisaus, peanøttsaus eller hoisinsaus. Dessuten tjener de ikke bare som en smakfull snack, men også som en hovedrett i mange asiatiske kjøkkener.

I dag er vårruller populære over hele verden, og er ofte en favoritt blant folk i alle aldre. Hver region og kultur har lagt sine unike vendinger på denne elskede retten, noe som gjør den til en global delikatesse som kan tilfredsstille en rekke smakspreferanser. Så hvorfor ikke prøve å lage dine egne vårruller i dag?.