Ingredienser

200 g godt utvannet klippfisk
1/2 hode sommerkål
2-3 store sjampinjonger
2 ss hakket persille
16 blad tynn filodeig (en slags butterdeig) på
ca 15 x 15cm (vårrull-pasta, løvtynn pastadeig utbakt i kvadrater kan også brukes).
1 eggeplomme
1 ss vann

Tilberedning

Bryt løs kålbladene og forvell kålen noen sekunder i kokende vann. Strimle den fint etterpå. Skjær klippfisken i små biter eller strimler. Hakk sopp og persille, og bland alle ingrediensene i en bolle. Pisk eggeplomme og vann sammen i en liten skål.

Legg et flak vårrull-deig ut på benken. Legg 1 ss av blandingen på deigen og rull den diagonalt mens du bretter inn hjørnene. Det siste hjørnet forsegles gjennom å pensle på litegrann eggeplomme. Fortsett til du har 16 små vårruller.

Gjør ett av to: Enten frityrstekes rullene 2-3 min i vegetabilsk olje (ideell temperatur er 180°C), eller du pensler dem med olje og steker i ovn på 200°C (ca 10 min). Hvis oljen er varm nok blir ikke vårrullene særlig «fettete».

En sprek dipsaus hører til. En enkel variant som passer utmerket til klippfisk-rullene er å blande
5-6 ss søt chilisaus med saften av 1 presset lime. Settes i en skål på bordet.

Eller lag denne:
1 dl vann. 3 ss husholdningseddik. 1 ss sukker
1 finhakket, sterk rød chili. Saften av 1/2 sitron

Bringes til oppkok og får koke litt inn.
Avkjøl og server.