25 gr lange nudler ( vermicelli )
300 gr malt svine-eller kalkunkjøtt, (vanlig kjøttdeig kan også brukes)
ca 400 gr hodekål i tynne strimler
(bønnespirer hvis du ønsker)
ca 400 gr grovt revet eller strimlete gulrøtter
pepperpulver
salt
soyasaus
2-3 fedd hakket hvitløk
½ vanlig løk fint snittet
rispapir, follipapir (kjøpes i invandrerbutikk)
1 egg som brukes til «lim»
Olje til fritering (f.eks. soyaolje eller maisolje)
Legg glassnudlene i varmt vann til de er myke ca 5 minutter. Klippes eller kuttes ca 5 cm lange lengder.
Hakk svinekjøttet og stek det sammen med hvitløk, tilsett alle ingrediensene + nudlene. Rør alt sammen og smak til med soyasaus og salt og kanskje litt sukker om du ønsker.
Avkjøl retten.
Ta frem rispapir. Legg et vårrull-omslag,ca 20×20 cm., om gangen på et fuktig kjøkkenhåndklede med et hjørne mot deg. Fordel ca 1 ½ ss fyll i midten av omslaget. Brett kantene mot midten, rull vårrullen tett sammen og forsegl kanten med lettpisket egg. Gjenta med resten av omslagene og fyllet.
Stekes i frityrkoker eller i en dyp kjele fylt halvt opp med olje, ikke bruk olivenolje den har for mye smak, varm oljen til den er middels varm. Stek rullene i flere porsjoner i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune. La dem dryppe av. Serveres med en søt chilisaus, soyasaus og kokt ris.
Vårrullene kan fryses og varmes opp igjen i frityrkoker eller vanlig stekeovn.
kunne si internasjonal matbutikk 😉
Innvandrerbutikk har vel egentlig ikke noe med rase og gjør lenger. Man får jo kjøpt amerikanske produkt også, som Dr.Pepper, CherryCoke, VanillaCoke ( <3 ), Franske og danske produkter….mm. Spørs jo hvilke butikk du er i da. Gjør som på Hareid, der heter butikken "Sunnmøre Folkebutikk". OG jeg anbefaler alle å prøve den vietnamesiske varianten også(cha gio) laget med rispapir, trenger egentlig ikke friteres.
Kjempegodt, brukte litt spring roll krydder i også, helt nyydelig 🙂 anbefales !
Fungerer det å fryse de eller?
Noen liker mye hvitløk, andre ikke…
Alt for mye hvitløk…….. dette ble ikke godt. så ellers tror jeg det hadde vert bra. ble skikkelig skuffa da jeg lagde så mye og det må kastes… æææææææææ!!!!!
Dummeste jeg har hørt at det er rasistisk å si innvandrerbutikk!!!! Hahaha! Det kan vel brukes rasistisk av noen som syns det er noe negativt implisert i å være innvandrer, men ordet i seg selv er ikke rasistisk. Jeg elsker innvandrerbutikker. Der kan jeg kjøpe det jeg trenger til vårruller, sushi, god og billig ris, tahini, god og variert frukt/grønt/urter. Mange slike butikker dekker store områder av verden, asia, india, arabiske land og matkultur, nettopp for at innvandrere fra forskjellige land skal kunne finne mat hjemmefra der.
Hvor mange posjoner blir dette da??
Filo-deig kan muligens brukes? Eller så kjøper du wonton-deig eller Spring Roll Pastry i en innvandrerbutikk. Kanskje du finner en oppskrift på wonton-deig på nettet?
Hei hva er oppskrift til deig på våruller det står ikke i oppskriften på og lage til deig og rulles inn inni som står på oppskriften.håper dere sender oppskriften til meg av deigen til vårull.takk.hilsen may vigdis solbakken
Jeg prøvde å lage filodeig her om dagen, men det ble ikke bra. Best å kjøpe rispapir til vårrullene ja.
Jeg ble positiv overrasket, dette var ikke vanskelig å lage i det hele tatt! Og veldig godt ble det også. 🙂
man knan kjøpe det på meny og .
det er ikke rasistisk å si invandrerbutikk. det er vel kanskje litt upresist å si asiabutikk, sier meg liksom ingenting
hehe syntes det var litt morsomt! "kjøpes i invandrerbutikk!" 😛
Neida. Det er ikke rasistisk å si invandrer! Neste blir vel at det blir galt å si mørkhudet…
Nok om det….
Dette var godt! Kan anbefales!
Invandre butikk? rasistisk altså! gjerne asia butikk, hu som skrev oppskrift