Ingredienser
1 stor pakke dypfryste erter 1 ss smør eller margarin 1 1/2 ss hvetemel 1 l buljong salt timian 1 dl fløte 1 eggeplomme Rekefløte: 1 dl kremfløte 100 g reker paprika eller karri
Tilberedning
Kok dypfryste erter myke i lettsaltet vann. Mos ertene sammen med kraften. Smelt smøret, rør i melet og spe med ertepuré og buljong. La suppen surre ca 10 min. og smak den til med salt og timian. Pisk sammen eggeplomme og fløte, og hell suppen i dette under kraftig omrøring. Rekefløte: Pisk fløten og tilsett rekene. Dryss over paprikapulver eller karri. Fordel suppen i porsjonskopper og legg en skje rekefløte i hver kopp.

Mer om Vårsuppe med rekefløte

Vårsuppe med rekefløte er en nydelig rett som er en perfekt måte å innby til smakfull feiring av vårsesongen. Denne retten kombinerer det beste av sjø og land, tilbyr en balanse av ferske grønnsaker og fet marin rikdom som garantert vil tilfredsstille din gane.

Forberedelsen av «Vårsuppe med rekefløte» starter med å sakte koke en blanding av forskjellige vårgrønnsaker. Vanligvis kan dette omfatte ferske erkjennelser av sommergrønnsaker som asparges, sugar snap peas, og grønne bønner, selv om utvalget av grønnsaker kan variere basert på personlig preferanse og tilgjengelighet. Det er også vanlig å inkludere en base av løk og hvitløk for å legge til dybde og god smak.

Neste trinn er å tilsette rekefløten. For det meste blir det brukt en kombinasjon av fløte og rekefond. Det er denne blandingen som gir suppen sin kremete konsistens og distinkte marin smak. For å forsterke disse smakene, blir det ofte tilsatt et snev av hvitvin.

Rekefløten tilberedes ved å koke rekefond med fløte, og deretter tilsette en smørklump for ekstra rikhet og glatthet. Denne sausen tilsettes grønnsakene, og deretter kokes til den får en tykk, suppelignende konsistens. Noen foretrekker å mikse suppen for å få en jevnere tekstur, mens andre liker de tyggevennlige biter av grønnsaker og rekere.

Vårsuppe med rekefløte er ikke bare smakfull, men er også en næringsrik rett. Grønnsakene bidrar med en overflod av vitaminer og mineraler, mens rekefløten gir en god dose protein. Dette gjør suppen til en balansert måltid som også kan være lett på magen, mens den holder deg full og fornøyd.

Det er ingen tvil om at vårsuppe med rekefløte er en rett som virkelig markerer ankomsten av vårsesongen. Enten den serveres ved familiens middagsbord eller ved en spesiell anledning, er denne suppen sikker på å imponere med dens friske smaker og kremete tekstur. Med dens innbydende farge og tiltalende estetikk, kan du ikke gå galt med denne fantastiske vårsuppen som er like behagelig for øyet som den er for ganen.