Ingredienser:
Røre:
150 g smør
200 gram sukker
2 toppa ss brunt sukker
200 g mel
1 ts bakepulver
3 egg
Fyll:
2 epler
På toppen:
50 g smør
6 toppa ss havregryn
6 toppa ss hakkede mandler
4 toppa ss sukker
1 ts kanel
Tilberedning:
Anbefaler papirformer (store) til disse da de var litt vanskelig å få dem hele ut av teflonformene.
Begynn med å skrelle eplene og skjære dem i biter. Kok dem i såvidt litt vann til de er møre. Hell evt. av vannet og mos eplene. Har du stavmikser anbefaler vi den.
Sett ovnen på 180 celcius.
Visp smør og sukker hvitt (ok, lysebrunt da, siden det er brunt sukker i) Ta oppi eggene. Sikt oppi mel og bakepulver som du har blandet sammen.
Fyll formene halveis med røra. Ta en stor teskje eplemos og liksom grav den litt nedi hver muffin. Fordel resten av røra oppå eplemosen igjen. Prøv å ikke røre det sammen. Ikke fyll formene mer enn ca 3/4 fulle.
Så smelter du smøret til toppingen, og rører i havregryn og hakkede mandler, sukker og kanel. Fordel dette på toppen av muffinsene. Stek i drøye 25 minutter.