Vi griller mer fisk
Nordmenn elsker å grille, og vi griller fisk som aldri før. Nesten 70 prosent av oss planlegger å legge fisk på grillen i sommer, laks er mest populært blant folk flest.

I en fersk undersøkelse fra Norstat, gjennomført på vegne av Norges sjømatråd, kommer det frem at 67 prosent planlegger å legge fisk på grillen i sommer. Fremdeles er laks mest populær, men både ørret og makrell er attraktive alternativer på grillen. Blant folk i alderen 35-49 år sier 8 av 10 at de vil grille fisk, og folk i Midt-Norge og Nord-Norge griller mest fisk.

Setter sjøbein i sommerbyene
Norges sjømatråd ønsker å spre matglede og vil inspirere barn og voksne til å spise mer fisk og sjømat i ferien 2012. Piratpatruljen fra sjømatrådet reiser igjen på tokt langs kysten i sommer. Første besøk går til Asker, så går ferden videre til Sarpsborg, Arendal, Skien og Sandefjord.

– Vi har gode erfaringer med å møte folk der de er i sommer-Norge. Her får vi anledning til å gi barn og voksne et godt smaksalternativ på grillen. Vi tilbyr også morsomme konkurranser med mulighet for å vinne fine premier. Først og fremst er vi opptatt av å gi inspirasjon og gode tips til hvor godt fisk er som sommermat, sier Marit Stagrum Ottem, markedssjef i Norges sjømatråd.

Tilbyr smaksskatter
I sommerferien er vi klare for late dager og fine opplevelser. Grilling er synonymt med sommer og Norges sjømatråd er glade for at fisk oftere er å finne på grillen.

– Vi skal sørge for å friste enda flere til å legge fisk og annen sjømat på grillen i sommer. Barn er spesielt opptatt av at maten skal være spennende, derfor serverer vi «Havets skattekiste», forteller patruljens kokk, Harald Hjulstad.