Søndag 1.juli 2012.

Oldemors Karjol på Jevnaker i Oppland byr på god mat, det må vi bare slå fast. Og nå skal vi snakke om maten. Vårt besøk startet med en forrett, blomkålsuppe, frisk og god, kunne hatt litt mere smak, men fin var den. Det kunne også vært nevnt i menyen at den hadde bacon, men ingen av oss er vegetarianere så det går bra.

Hovedretter var kjøttkaker i brun saus til den ene og flesk og duppe til den andre av oss. Det var opptur de luxe. Flesk og duppe tatt til et nytt nivå. Der Everts i Moss serverer flesk og duppe som er fet, tung og deilig serverer Oldemors Karjol flesk og duppe som er deilig, lett og frisk, og litt fet og god. Sesongens grønnsaker som muligens var smørdampet var en fin vri, det var også pestoen på toppen av potetene. En klar vinner. Kjøttkakemiddagen var veldig tradisjonell og god, en fin vri her var kålstuingen som var av finstrimlet kål, det gjorde at den ikke ble tung, men heller usedvanlig lett til kålstuing å være. Også en vinner hvis du liker trad. kjøttkakemiddag. Man kan også kjøpe med seg kjøttkaker og det gjorde undertegnede, som nesten ikke kan vente på å spise dem på fersk lompe med masse smør.

Desserten var topp den også. Vaniljeis som virkelig smakte vanilje, nesten i overkant, det smakte faktisk som frossen vaniljesaus. Men det var ikke over grensen, det var nydelig. Tilslørte bondepiker blir heller aldri feil når alle ingrediensene er hjemmelaget, eller ihvertfall så godt som hjemmelaget (angivelig laget på en gård i nærheten).

Alt i alt en topp opplevelse, og servicen? Vår hjelper ved bordet var en hyggelig pike under opplæring, la oss håpe hun blir i jobben, topp service.

Oldemors Karjol anbefales på det aller varmeste!