Ingredienser:
Pr porsjon:
100 g skrapet oksefilet
Her skraper vi tartaren av et stykke biff
Tilbehøret:
1 skive brød med smør der skorpene er skjært bort.
2-3 skiver syltet rødbeter
1 sylteagurk
1/2 rødløk
1 eggeplomme
1-2 ss kapers
grovmalt salt og pepper
Tilberedning:
Hakk løk og syltede grønnsaker i små biter.
Legg kjøttet på brødet og lag et søkke i midten.
Hell en eggeplomme i søkket.
Legg resten av tilbehøret rundt og strø på salt og pepper.
Er tartaren trygg?
Sin gode smak til tross, biff tartar har de siste årene dessverre blitt påført et ufortjent dårlig rykte. Utsatt som den har vært, for både e.koli, kugalskap og salmonella, har færre og færre vist sin interesse for denne kulinariske delikatessen. Som sagt, ufortjent, for det er egentlig ikke selve rettens feil. Det er kokkens, for er man nøye med hygienen på kjøkkenet, og tilbereder kjøttet på et eget sterilt brett som ikke har vært i kontakt med andre matvarer, er retten i utgangspunktet helt trygg å fortære. Ønsker man å selv tilberede biff tartar hjemme, anbefales det å selv hakke kjøttet til tartaren, gjerne med en kokt (steril) kniv. Bon apetit.