Ingredienser
1 pose Wok Vietnamesisk blanding 1 boks babymais (anbefaler Amoy) 1 boks bønnespirer (anbefaler Amoy) 1 boks bambusskudd (anbefaler Amoy) 4 dl Uncle Bens ris 250 gram strimlet biffkjøtt 250 gram strimlet svinekjøtt 2 stk. kyllingfileter 1 glass Uncle Bens classic sweet ‘n sour saus maisolje til steking salt, pepper, brunt sukker, soyasaus og Ketjap Manis (søt soyasaus).
Tilberedning
Fres kjøttet til det blir gyllent og legg til side. Stek kyllingfiletene hele i en panne og la de være rå i midten når du deler dem opp i biter. Disse skal ettersteke etterpå slik at kjøttet blir saftig og godt. Hell olje i Woken og la den bli god og varm. Ha i de frosne grønnsakene og ha det frese til all isen er borte. Ha i bambusskudd og bønnespirer og vend forsiktig inn, ikke rør, da blir alt veldig grøtete og ser ikke pent ut når man skal servere. Ha så i kjøttet, smak til med salt, pepper og ca. 1 ss. brunt sukker. Hell så over ca 1/2 dl soyasaus og 2-3 ss Ketjap Manis. vend godt inn. Ha i babymaisen, sett på lokket og la stå i ca 5 min. Nå har det samlet seg endel kraft nedi bunnen av Woken, en deilig kraft fra kjøtt, grønnsaker og soyasausene. Ha så i risen (kokt), den vil suge til seg all kraften som en svamp slik at også risen får en deilig smak av kjøtt og grønnsaker. Varm opp Uncle bens sausen og server ved siden av.

Om Vietnamesisk Wok

Vietnamesisk wok er en av de mest populære rettene fra Sørøst-Asia og gir gane en uovertruffen kulinarisk opplevelse. Dens rike smaker og aromaer kommer fra Vietnam, et land kjent for sin unike matlagingsteknikk og anvendelse av friske ingredienser. Woken er en stor stekeplate, som er i stand til å være vert for mange forskjellige ingredienser som raskt blir tilberedt og blandet sammen. I Vietnam er wokretter en sentral del av det daglige kostholdet.

Hovedbestanddelen i vietnamesisk wok er ofte kjøtt som kylling, biff, svinekjøtt eller reker. Det som gjør disse rettene ekstra attraktive er bruken av friske grønnsaker som paprika, brokkoli, sopp og bønneskudd. Vietnamesisk wok serveres ofte med ris eller nudler for å gi et mer mettende måltid. Imidlertid, det er variasjonene av krydder og sauser som virkelig legger sjelen i disse rettene.

Du finner vanligvis et flott utvalg av autentiske wokretter i tradisjonelle vietnamesiske gatekjøkken. En av de mest kjente er ‘Pho Xao’, en rik nudlebasert wok bestående av sprø grønnsaker, kjøtt og rikelig med urter. En annen populær vietnamesisk wok er ‘Bun Cha’, som er grillet svinekjøtt servert med risnudler og en tangy fiskesaus kjent som ‘Nuoc Cham’.

Interessant nok, selv om woking er en gammel matlagingsteknikk i Vietnam, har det blitt stadig mer populært i vesten. Dette skyldes ikke bare smakene, men også teknikkene som brukes. Woking kjennetegnes ved høy varme og rask matlaging, noe som betyr at matens næringsstoffer blir bevart sammen med smaken.

Nytelse av vietnamesisk wok handler ikke bare om smak, men også om presentasjonen. En typisk vietnamesisk wokrett er en eksplosjon av farger, med hvert element nøye plassert for å skape en visuell feiring av vietnamesisk matkultur. Således, mens vi nyter en vietnamesisk wok, får vi ikke bare nyte en øyeblikkelig berikende kulinarisk opplevelse, men vi blir også nedsenket i en rik etnisk kultur.

I konklusjon, vietnamesisk wok er mer enn bare en rett, det er en representasjon av Vietnams kulinariske kunst. Denne smakfulle teknikken forener den vietnamesiske kjærligheten til friskt, balansert og næringsrikt mat, noe som gjør den ideell for enhver spisestue. Selv om oppskriftene kan variere, tilbyr hver vietnamesisk wok en unik blanding av smaker som er både opphissende og tilfredsstillende.