Ingredienser:
12 tørkede risflak (evt filodeig)
olje til fritering
½ kg lammedeig (evt kyllingdeig)
½ løk
1 stilk stangselleri
1 gulrot
2 vårløk
3 ss koriander
1 ts malt ingefær
¼ ts muskat
½ ts pepper
1 ss karry
1 ts chilipulver
1 ss presset sitron
1 ss sesamolje
1 ts salt
1 eggeplomme
Tilberedning:
Finhakk løk, stangselleri, gulrot, vårløk og koriander. Bland godt sammen med lammedeig og de øvrige ingrediensene, unntatt eggeplommen. La deigen trekke smak i cirka ½ time i romtemperatur, evt noe lengre på et kaldt sted.
Dypp risflakene i varmt vann, legg dem på et vått kjøkkenhåndkle.
Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak. Brett begge kantene over blandingen og fold over. Sørg for at blandingen ikke kommer ut. Lim igjen bretten med litt eggeplomme. Varm olje i en wok eller kjele til oljen holder en temperatur på 180 °C. Legg én og én vårrull forsiktig i den varme oljen. Stek rullene i cirka 4 minutter til de er gylne. Ta opp rullene og la dem renne av på et papirhåndkle.
En søt chilisaus eller mangochutney kan passe som dipp til vietnamesiske vårruller.