Ingredienser

500 g kjøttdeig av vilt
2 egg
3 ss hvetemel
½ ts malt ingefær
2 ts malt muskat
2-3 dl fløte

Bland kjøttdeig, egg, mel og krydder.
Spe deretter med fløte og jevn godt i blandingen.
Stek dem som karbonader.

4 ss smør
4 ss hvetemel
8 dl kraft
1 dl seterrømme

Brun smør og mel, spe med kraft.
La sausen småkoke i 10 min.
Tilsett rømme, kok sausen tykk og smak til med salt og pepper.

450 g strimlet rosenkål
1 ss meierismør
2 stk vårløk i skiver
2 stk epler kuttet i terninger
1 ts sukker
1 ss eple-eddik

Tilberedning

Renskjær rosenkålen og fjern eventuelle løse eller gule blader. Del kålen i fire deler, kok den opp i litt salt vann, ta kålen over i isvann og la den avkjøles.
Varm en stekepanne og ha i smør. Når den er varm, tilsetter du sukker, rosenkål og eple, fres i ca 2 minutter under omrøring uten at grønnsakene får bli brune. Tilsett eple-edikken og kok 2-3 minutter til, inntil grønnsakene er så vidt myke. Serveres omgående, pyntet med vårløk i skiver.

Stek i smør på middels varme, lag god, fyldig saus, gjerne med mye fløte og server med melne poteter, rosenkål og rørte tyttebær.