Ingredienser

125 gr. margarin
2 ½ dl. vann
125 gr. hvetemel
3-4 egg

5 flak butterdeig

Glasur:
1 ½ dl. melis
1 ss sitronsaft eller rom

Tilberedning

1). Sett ovnen på 200 grader.
2). Ha margarin og vann i en kjele. La det koke opp.
3). Sikt melet og tilsett ALT på en gang når margarin og vann koker. Rør til grøten samler seg og slipper kjelebunnen. Ta kjelen av platen og avkjøl den litt.
4). Tilsett halv pisket egg, ett om gangen og rør godt. Røren skal holde formen og ikke sige utover, så det er ikke sikkert man kan ha i mer enn 3 egg.
5). Kjevle butterdeigen ca 2 mm tykk.
6). Flytt hele leiven over på stekebrett og skjær den ut i kringleform. Prikk den godt med en gaffel.
7). Sprøyt vannbakkelsrøre over butterdeigen, ikke for tett.
8). Stek kringlen på nederste ribbe til den er delikat og gjennomstekt, ca. 35-40 minutter.
9). Rør sammen melis og væske og sprøyt glasuren over kringlen.

Tips:
Du kan lage bare vannbakkelskringle uten butterdeig under. Ha på melisglasur og server , eller fyll med 4-5 dl.fløte pisket til krem med 2 ss sukker og 1 ts vaniljesukker, og melis dryss på toppen.