Ingredienser

4 dl sukker
1 dl kakao
3 dl hvetemel
¾ ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gr smør
4 egg

Krem:
1 dl kakao
2 dl melis
3 dl fløte
2 ss cognac / sherry / whisky

Tilberedning

Alt blandes.

200 gr smør eller margarin smeltes og avkjøles.

4 egg blandes i ett og ett om gangen i det avkjølte smøret.

Bland alle ingrediensene godt sammen. (Røren ser litt merkelig mislykka ut under tilberedning, men den ordner seg.)

Røren has i form på 24 cm og stekes på 175 grader i ca 35 minutter. Nederste rille.

Krem:
1 dl kakao
2 dl melis
3 dl fløte
2 ss cognac / sherry / whisky

Pisk fløten saftisaktig.
Rør inn siktet kakao og melis. Skal bli tykk og slett.
Til slutt blandes cognac inn. Istedenfor cognac kan en bruke appelsinjuice i kremen.

Kaken deles i to / tre lag. Krem fylles mellom og rundt hele kaken.
Kaken bør stå og trekke i 2-3 dager ferdig fylt før den nytes.