125 gr. margarin
2 ½ dl. vann
125 gr. hvetemel
3-4 egg
Fyll:
4-5 dl.kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1). Sett ovnen på 210 grader.
2). Ha margarin og vann i en kjele. La det koke opp.
3). Sikt melet og tilsett ALT på en gang når margarin og vann koker. Rør til grøten samler seg og slipper kjelebunnen. Ta kjelen av platen og avkjøl den litt.
4). Tilsett halv pisket egg, ett om gangen og rør godt. Røren skal holde formen og ikke sige utover, så det er ikke sikkert man kan ha i mer enn 3 egg.
5). Smør platen. Sett runde emner på platen med 2 skjeer eller sprøytepose, med noe avstand. De skal ha plass til å heve seg.
6). Sett platen midt i ovnen og stek kakene 25-30 minutter. Man bør helst ikke åpne døren, for slipper man kald luft inn, faller kakene lett sammen. Avkjøles på rist.
7). Visp fløten med sukker og vaniljesukker til den blir stiv, men ikke tørr. Del kakene nesten over og fyll dem med krem. Dryss over med melis og sett dem på serveringsfatet. Kakene er best nystekte , og de må fylles like før servering, ellers blir de bløte. Vannbakkels kan fryses, helst uten fyll.
Tips:
Du kan også fylle vannbakkelsene med is istedenfor krem.
Bra oppskrift! Tips til vannbakkels: Etter melet er tilsatt- la røren stå over varmen en stund mens du rører godt. Dermed fordamper overflødig vann, og det blir «plass» til mer egg i røren. Mer egg= luftigere bakkels.
OG ha i en t-skje sukker sammen med melet. Det gir en gyllen og innbydende farge.
hei