Ingredienser

250 g kjøttdeig
2 store løk
1 ss full rød pepper
(cayenne-NB sterkt!)
litt kardemomme og ingefær
1 ss tomatpuré
½ ts salt, nellik,
kanel og svart pepar
3 ss smør
vatn

Tilberedning

1. Hakk opp løken i små bitar. Kok saman med litt vatn under lokk. (Må ikkje brunast)
2. Ta lokket av når løken er blitt heilt mjuk, og damp bort vatnet. Tilsett rød pepper og tomatpuré. La det stå 10 min på svak varme. Rørast ein del.
3. Ha smør i og la det koke ca. 1 min. til. Ha så i salt og kjøtdeig og rør det saman. Tilsett litt vatn og la det koke ca. 15-20 min.
4. Tilsett resten av krydderet, og evt. meir salt.
5. Server med pitabrød eller loff

TIPS: Eit harkokt egg per person er godt i watten.