Wok

Ingredienser
1/2 pose med wok-blandingen Classic 1 kyllingfilet som jeg skjærer i biter 1/2 pakke egg-nudler som jeg kjøper på Rema 1000, eller 1 pose hvete-nudler som kun skal ha kaldt vann rennende over seg i 1-2 min.
Tilberedning
Pepper og «all krydder» etter smak. Bruker selv en god del, da blir det mer sterk smak på maten. Steker kyllingfilet’n først, så koke opp nudlene, etter noen min med koking av nudler hiver jeg wok blandingen oppi wok-pannen. Bruker oliven-olje i wok-pannen. Til slutt kastes alt oppi wok-pannen, lar det bli litt varmt, mens jeg tilsetter pepper og «all-krydder» etter smak.

Om Wok

Wok er en matlagingsbehov som er langt mer allsidig enn folk ofte innser. De fleste kan assosiere det med den populære asiatiske matlagingen, men det kan faktisk brukes til mye mer. Den høyede og dype formen av en wok, sammen med sin unike design, tillater for en mer effektiv varmefordeling. Dette gjør det til et ideelt kjøkkenutstyr for alle slags kulinariske formål.

Den brede overflaten til woken gjør det mulig å tilberede en rekke forskjellige retter. Alt fra klassiske stir-frys, dampede retter og fritering. Men woken er også godt egnet til baking, grilling og braisering. Med andre ord, det er ingen grenser for hva du kan lage med en wok. Du kan til og med lage en fransk coq au vin i en wok hvis du ønsker det!

Valget av wok er også viktig. Noen er laget av støpejern, mens andre er laget av karbonstål eller rustfritt stål. Hver har sine fordeler og ulemper. Støpejernswoker holder varmen godt, men kan være tunge og tar tid å varme opp. Karbonstål og rustfritt stål er lettere og varme raskere, men kan ikke holde på varmen like lenge som et støpejern. Tenk på dine personlige behov og preferanser når du velger en wok.

Noen få tips til matlaging med wok inkluderer å sørge for at woken er varm før du legger til ingrediensene, og å kutte alt i ensartede biter for å sikre jevn matlaging. Husk også at maten beveger seg raskt i en wok, så alltid ha ingrediensene klare før du begynner å lage mat. På denne måten vil du unngå overkoking og beholde den friske smaken.

Til slutt, la oss ikke glemme at en wok også er en fantastisk måte å lage sunne måltider på. Takket være sin design, trenger du ikke bruke mye olje når du koker i en wok. Du kan enkelt tilberede grønnsaker, kjøtt og fisk på en sunn måte, noe som bevarer deres naturlige smak uten å tilføye unødvendige kalorier fra overflødig olje.

En wok er virkelig et allsidig stykke kjøkkenutstyr som aldri går av moten. Med litt praksis og eksperimentering kan du begynne å lage en rekke velsmakende og sunne retter på null tid!.

En kommentar om “Wok”

  1. Fin-fin oppskrift. Har du en på hvordan man lager Grandiosa også eller?

Legg igjen en kommentar