Ingredienser

250 g. strimlet hvalkjøtt
Solsikkeolje til steking.
1 liten løk
evt. 5-6 sjalottløk
1 gulrot
Litt vannkastanjer
En liten purre
2 fedd hvitløk
1 liten paprika
Litt hermetisk annanas
Evt. andre grønnsaker som bønnespirer, bambusskudd, broccoli, strimlet kinakål o.s.v.

Saus
3 dl. oksekraft
2 ss. tomatpure.
Kraften fra en liten boks annanas
3 ss. mørk soyasaus
3-4 ss. eddik* (gjerne riseddik)
2-3 ss. sukker
2 ss. søt chillisaus, eller 1ss. «vanlig»
1 ss. sesamolje
1 toppet ss. maisenamel.

Tilberedning

Start med å strimle opp kjøttet. Bruker du dypfryst kjøtt, er det lettere å skjære når det er nesten tint. Strimle deretter opp grønnsakene. La kjøttet ligge framme i romtemperatur slik at det er romtemperert når du har det i wokken.
Ha olje i wokken, evt. stekepannen. la den bli skikkelig varm. Prøv å stikke en trepinne nedi, det skal bruse kraftig.
Start med de grønnsakene som trenger lengst steketid. D.v.s gulrøtter. Stek dem 1/2 minutt mens du rører hele tiden. Tilsett løk mens du fortsette å røre, når det har stekt i 1 min til tar du dem opp og legger dem på en tallerken.
(Det er viktig at du ikke har for mye i woken på en gang. Har du mye gulrøtter eller liten wok skal du steke gulrøttene ferdig, d.v.s. ta dem opp før du tilsetter løken) Gjenta dette med de andre grønnsakene og ta dem opp etterhvert som de er ferdige.

Tørk godt av kjøttet før du har det oppi woken. Rørestek det halvannet til to minutter. Ta opp kjøttet.
Rør sammen ingrediensen til sausen. Det er viktig at disse ingrediensene er kalde, da er det lettere å røre ut maizenaen. Dersom du nettopp har kokt kraft, og den fremdeles er varm, løser du opp maisenaen i litt kaldt vann (4 ss. kaldet vann til en toppet ss. maisena)
Hell sausen over i wokken og kok opp. Juster tykkelsen. Den skal være litt tynnere enn du mener den bør være før servering, p.g.a. at kjøttet suger opp noe saus og grønnsakene inneholder litt stivelse som vil jevne den litt. Dersom du mener den er for tynn, koker du den litt inn, er den for tykk sper du med kraft/annanassaft/vann. Tilsett kjøttet og grønnsakene, kok opp og skru av varmen og la det stå 3-4 minutter.
Serveres med ris.