· 4 stk. finhakket sjalottløk
· 1 stk. finhakket hvitløksbåt
· 0,8 ts chilipulver
· 1 ss TineSmør
· 2 ss tomatpure
· 2 boks ( a 400g ) tomater
· 1 stk. laurbærblad
· 5 dl grønnsaksbuljong
· 3 dl TINE Matyoghurt
· 1 ss maisennamel
· 1 ts salt
· 0,5 ts nykvernet pepper
· 2 ss frisk hakket basilikum
Løk og hvitløk finhakkes og surres i smør tilsatt chilipulver til det er blankt. Rør inn tomatpure og fres 2 minutter til. Tilsett tomatene og laurbærblad, ha i kraften og la det koke ca.10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ønsker man en jevnere suppe, kan den kjøres i foodprocessor. Rør sammen maisennamel og 2 dl matyoghurt og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp. Server med dryss av finhakket basilikum og resten av yoghurten i klatter oppå.
NB! Vi blander yoghurten med maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg ved oppvarming. Ikke la retten fosskoke etter at yoghurten er tilsatt.