1 kylling
ca 2 l vann
2 hønsebuljongterninger
2 løk
5 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
3 tomater
1-2 ss frisk finhakket koriander
1 ss salt
1 ts grovmalt pepper
1 fl mole krydderpasta (kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger)
1/2 dl olje
1/2 kopp sesamfrø
Del kyllingen i 4-6 biter og legg i en gryte. Tilsett vann til det dekker. Tilsett hønsebuljongterning, 1 løk delt i litt store båter, hvitløkfedd, finhakket stilkselleri, finhakkede tomater, finhakket koriander, salt og pepper. Kok opp og la trekke i ca 45 min eller til kyllingen er mør.
Ta opp kyllingbitene. Kok opp kraften og rør krydderpasta inn i kraften. Kok og rør til en jevn saus.
Varm olje i en stekepanne og tilsett løk i båter og la steke til løken er gyllen. Bland sammen molesausen og løk og kok uten lokk i ca.20 min under omrøring. Legg i kyllingbitene og kok opp og la trekke til alt er gjennomvarmt.
Server mole med et dryss av sesanfrø og ris som tilbehør.