2 ss olivenolje
1 løk, grovt hakket
3 gulrøtter
en bit kålrot, ca 200 g
1-2 neper, ca 200 g
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
en håndfull blandede urter (f.eks rosmarin, timian og persille)
1 ts tørket oregano
salt og nykvernet pepper
1,5 l buljong, helst grønnsakbuljong
50 g små makaroni
1 boks røde eller hvite bønner
en håndfull persille, pynt
fersk revet parmesan, til servering
* Varm oljen i suppekjelen. Tilsett løk og fres under omrøring til den er blank og myk, ca. 5 min.
* Rens og skrell grønnsakene og skjær dem i biter. Ha dem i suppekjelen sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, friske urter og oregano. Tilsett buljong eller vann og kok opp. Krydre med litt salt og pepper og la suppen småkoke i ca. 20 min eller til grønnsakene er nesten møre.
* Tilsett pasta og la bønnene koke opp igjen. La suppen småkoke i 5 min, rør ofte. Suppen er ferdig når pastaen er al dente, mør men fremdeles fast.
* Smak til suppen med salt og pepper. Tilsett persille og server suppen rykende varm i rause suppeboller. Sett en stor bolle fersk revet parmesan på bordet og la hver enkelt forsyne seg selv.