Las Vegas er kjent for å tiltrekke seg kjente kokker, og med sine mer enn 4000 restauranter har byen noe for enhver smak – og budsjett.
Byens beste buffé

Hva: Bacchanal Buffet
Hvor: Caesars Palace, 3570 Las Vegas Boulevard South
Info: caesars.com/caesars-palace/restaurants/bacchanal-buffet
Las Vegas er kjent for sine enorme buffeter – en av dem er brunsjbuffeen på Caesers Palace, Bacchanal Buffet, som flere ganger har blitt kåret til byens beste buffé. Vanligvis er jeg ikke en stor tilhenger av buffeer fordi mengden mat gjør det uapetittelig, du henter maten i trinn og spiser sjelden det samme sammen med andre, og kan du nå være sikker på at maten er fersk? Det siste kan være rimelig sikkert her på Bacchanal hvor buffeten stadig fylles for å imøtekomme de 600 gjestene som kan sitte i den 2.000 kvadratmeter store, moderne og lyse restauranten. Det anbefales å bruke tid på å gå gjennom hele buffeen før du kaster deg over mer enn 500 retter fra hele verden. Her er alt fra Egg Benedict, miniburger, havregryn og gnocchi til empanadas, sushi, nudelsuppe og vårruller samt en gigantisk fiskebuffet med sjømatsalater og hummer og krabber, vakkert stablet på is. Når du har spist gjennom de forskjellige etniske kjøkkenene, er det et påkostet kakebord å kaste over – og hvis det ikke er plass til mer, er det en opplevelse bare å observere de vakre konditoriene i alle farger.
Gourmetburger
Hva: Gordon Ramsay BurGR
Hvor: Planet Hollywood Resort & Casino, 3667 Las Vegas Boulevard South
Info: caesars.com/planet-hollywood/restaurants/ramsay
Det er et brudepar midt i restauranten – de er overalt i Las Vegas – men Gordon Ramsay BurGR er ikke stedet for en middag med levende lys for to. Du opplever det høye energinivået i det øyeblikket du kommer inn i restauranten, som ligger i den åpne forlengelsen av Planet Hollywood casino på The Strip. Musikken er full av krutt, kokkene roper fra det åpne kjøkkenet, de kjører amerikansk fotball på de store TV-skjermene, flammene til den ti fot lange gasskomfyren som det snakkes om side om side med unge servitriser i veldig korte kjoler virvlende rundt. Vi sitter ved et bord i veldig myke og lave stoler, og en av servitørene stikker til oss menykortet i form av en iPad. Vi velger en av de kjente kokkens gourmetburgere, Hell’s Kitchen Burger, med hans veldig populære parmesan og trøffel. Og mens du venter på maten kan du faktisk beholde iPaden og spille live casino på nett.
Nam! Egentlig er vi mette, men vi kan ikke motstå fristelsen til å prøve en av de søte puddingene – en crème brûlée-pudding med ‘Oreo Shake’ og ‘Oreo Cookie’ på toppen. I tillegg til Gordon Ramsay BurGR står den berømte kokken bak to andre restauranter på The Strip: Gordon Ramsay Pub & Grill på Caesers Palace og Gordon Ramsay Steak på Paris Las Vegas.
Middag med utsikt
Hva: Top of the World
Hvor: Stratosfæren, 2000 Las Vegas Boulevard South
Info: topoftheworldlv.com
Den høyeste bygningen i Las Vegas er et 350 meter høyt tårn, som i tillegg til kasinohotellet Stratosphere, huser restauranten «Top of the World». Det er helt fantastisk å sitte 243 meter over bakken og oppleve spillets imponerende lyshav i kveldsmørket mens du nyter en godt tilberedt biff og et godt glass rødvin. Og når restauranten roterer, får du muligheten til å se Las Vegas fra alle kanter. Midt på middagen suser plutselig en person forbi utenfor vinduet, men det viser seg – heldigvis – at han henger i et elastisk og hoppende bungy hopp fra toppen av tårnet. Etter 80 minutter har vi snurret 360 grader og er tilbake der vi startet, og det passer da å ta en ny runde dessert. Maten er utmerket, men det er definitivt utsikten som gjør stedet til noe spesielt.

Mer om: 3 matopplevelser i Las Vegas
En kulinarisk reise i Las Vegas inneholder mye mer enn bare kasino buffeer. Disse tre matopplevelsene vil garantert imponere smaksløkene dine.
Det første stoppet er hos Robuchon’s flere Michelin-stjerne restaurant, L’Atelier De Joel Robuchon. Her serverer den Michelin-kokken enestående franske retter. Atmosfæren er avslappet, men elegant, og menyen lar deg oppleve både det tradisjonelle og det progressive innen fransk matlaging. Muligheten til å se kokkene forberede rettene i det åpne kjøkkenet gir også en unik dimensjon til måltidet.
En annen matopplevelse som skiller seg ut i Las Vegas, er Pizzeria Monzú. Selv om det er en uformell restaurant, leverer den smaker som kan konkurrere med de beste italienske pizzarestaurantene i verden. Pizzeria Monzú bruker en gammel metode for å lage sine signaturpizzabunner, og den autentiske stenen ovnen gir en uforlignelig sprø skorpe. Restaurantens beliggenhet utenfor stripa gir også et pusterom fra byens larm.
Til slutt, besøk kanskje Fukumimi Ramen for noe helt annet. Dette er et av de få stedene i USA som serverer Tonkotsu ramen; en skål med nudler og svinekjøtt buljong som tar mange timer å forberede. Det kan sies at foten til Fakumimi Ramen ligger på kvaliteten av ingrediensene, som alle er så friske som mulig. Man kan faktisk si at det å spise på Fukumimi Ramen er som å ta en liten bit av Japan midt i Las Vegas ørkenen.
Disse tre matopplevelsene vil gi besøkende til Las Vegas en enda dypere forståelse av det store mangfoldet av internasjonale smaker som byen har å by på. Så neste gang du planlegger en tur til «Entertainment Capital of the World», sørg for å sette av tid til å utforske det kulinariske landskapet.