Du har et klart mål som student, du skal lære deg mest mulig og ikke minst få best mulig resultater som legger grunnlaget for veldig mye av det man høster inn senere i livet. De siste årene så har studenter blitt mer opptatt av hvordan de kan studere smartere og mer effektivt. Man har fått gode tekniske løsninger for notater som f.eks Inspio.no som lar deg enkelt ta notater og stadig flere studenter bruker teknologi for å prestere bedre. Derfor er det veldig rart at svært få studenter faktisk ser på hva slags kosthold de har og hvordan de kan optimalisere dette for å få bedre resultater. Derfor har vi i MineOppskrifter.no laget en liten liste over mat som kan gi deg bedre resultater på skolen.

Laks

Norge er en laksjenasjon og det er kanskje derfor vi er så smart? Nei da, men laks er rikt på omega3 som er viktig for å ha en hjerne som fungerer. Det å dermed legge laks til dietten i det vanlige kan derfor være veldig lurt. Veldig mange tror at laks er veldig kostbart men om du kjøper en pakke med frossen laks i striper så er dette veldig billig. Det finnes ganske mange forskjellige retter du kan lage med laks. Du kan lese flere gode oppskrifter med laks her!

Blåbær

Blåbær er er rike på antioksidanter som er viktig for å holde seg frisk men flere forskningsrapporter hevder at noen antioksidanter kan ha en positiv påvirkning på hjernen. Det finnes ganske mange måter du kan innta blåbær men noe av den mest passende og beste måten å få i seg disse bærene er igjennom en god frokost. Da kan du gjerne lage en god miks med havregryn og blåbær. En bedre start på dagen og ikke minst for hjernen skal du lete lenge etter.

Brokkoli

Brokkoli er kanskje en av de mest næringsrike grønnsakene som vi kan få i oss når vi skal spise næringsrik mat. Veldig mange tror at brokkoli kun passer til en søndagsmiddag eller lignende men det er faktisk en grønnsak som du fint kan lage til lunsj og middag. Det å lage en salat med brokkoli eller en grateng er helt mulig.

Gresskarfrø

Gresskarfrø er en type frø som veldig få tenker på som næringsrike men de er faktisk fulle av zink, magnesiun og jern som er viktige byggeklosser for hjernen. Det som er fint med gresskarfrø er at de passer utrolig godt i frokostblandingen sammen med noen blåbær eller andre typer bær. Det er en kjempe effektiv måte å få næring inn i kroppen.

Mørk sjokolade

Vi må spare det beste til slutt og mørk sjokolade er faktisk kjent for å være godt for hjernen. Dette er ikke melkesjokolade men sjokolade som har høyt innhold av antioksidanter. Forskning viser at dette faktisk kan hjelpe deg med å få bedre hukommelse og ikke minst holde hjernen ved like. Det finnes flere måter du kan få dette inn i kostholder, du kan bruke mørk sjokolade eller du kan kakao nibs. Det betyr at du kan spise sjokolade til kaffen eller du kan få i deg dette ved å tilpasse kakao nibs.