Det kan være skummelt å si at det er greit med one-night-stand slik som politikeren uttalte. Men media vil gjerne vri og tukle med det som har blitt sagt, og da er hysteriet i gang. Men kondomer og andre prevensjonsmidler har egentlig lenge vært på agendaen. For det handler om gratis prevensjon, og da bør de unge også bruke det.

Forslaget er gratis prevensjon til alle under 30 år, så vil du bruke det?

Hvorfor bruke kondom

Kondom er et veldig enkelt virkemiddel for å forhindre kjønnssykdommer som gonore og klamydia. Dessuten er den lett å ta med seg dersom man er ute med venner. En ting kan føre til en annen og plutselig er man i en het omfavnelse med et nytt bekjentskap.

Om man tar en kondom med smak, så vil den forhindre kjønnssykdommer og plager i munnen. Dessuten kan man bruke det som et vorspiel, hvor man trer den på med leppene. Uansett vil en kondom med smak være anbefalt foran ingen prevensjon.

Hvorfor bruke p-piller

P-piller endre østrogennivået og gjør at sjansen for graviditet reduseres kraftig. Dette forhindrer likevel ikke at man også bør bruke kondomer. P-piller beskytter ikke mot kjønnssykdommer som noen tror.

P-piller gjør at man mister menstruasjonen også, noe som mange føler som en lettelse. Det betyr igjen at man ikke kan bli gravid når man går på p-pillen. Vil man forsøke å bli det bør man slutte med p-piller rundt 3 måneder før, ifølge FHI. De er klare på at dette er svært individuelt.

Andre måter å beskytte seg på

Det er mulig å ha sex på mange andre måter også. Man kan for eksempel ha sex alene eller onanere sammen uten at man har samleie. Vil man forhindre å ikke bli gravid er dette en mulighet, og vil man beskytte seg mot kjønnssykdommer så kan man også ta en vaksine for å redusere sjansen for å få hepatitt og mange andre sykdommer.