En grillpanne er gjerne ikke det første man kjøper inn til kjøkkenet, men det kan være et godt verktøy når man ønsker å utvide sitt arsenal av kjøkkenutstyr.

Noe som skaper en god grillpanne er at den har relativt høye grill-riller slik at kjøttet blir liggende på oversiden av fettet og væsken i pannen, samtidig som den har god varmefordeling slik at både grillrillene og bunnen på pannen holder en god varme.

Et godt eksempel kan være Le Creuset grillpanne, men det finnes flere andre gode produkter på markedet. Under har vi samlet flere av fordelene ved bruk av grillpanne. Til inspirasjon og matglede.

  1. Riller i Kjøttet

Den største og mest åpenbare fordelen med en grillpanne er at man ender opp med de klassiske mørke rillene i maten. Dette gjelder spesielt for kjøtt som koteletter, pølser og burgere, men også om du ønsker å grille frukt eller grønnsaker.

Det er noe spesielt med disse grill-rillene som gir en ekstra kvalitet til det visuelle ved maten som blir servert. Kontrasten i stekingen på de varme rillene og de kaldere områdene imellom er også med på å skape en unik smak i kjøttet.

  1. Fettet Renner Av

En annen fordel med grillpanne er at kjøttet er hevet over bunnen på stekepannen. Dette gjør at fett og anen væske fra maten renner av og blir liggende under maten. Du unngår dermed at maten blir liggende å koke eller fritere seg i sitt eget fett.

Dette er naturlig nok en helsemessig fordel, men samtidig så gir det også en annen smak på kjøttet da overflaten blir sprøere og inneholder mindre stekefett.

  1. Mer Røyksmak

En av ulempene med å benytte en grillpanne er at det gjerne ryker litt mer enn det gjør i en vanlig stekepanne. Normalt vil et stykke kjøtt dempe temperaturen der hvor den dekker overflaten og dermed skape mindre røykutvikling. Med en grillpanne er større deler av stekeplaten utildekket og det skapes dermed mer røyk.

På den annen side er denne røyken med på å skape mer røyksmak i kjøttet. Dette blir kanskje ikke like effektivt som ved en vanlig grill, men det er et godt alternativ gjennom den lange vintersesongen.

  1. Brenner seg Mindre Fast

Det at mindre deler av kjøttet er i kontakt med stekeoverflaten gjør at det er mindre sjanse for at kjøttet blir brent. Det betyr ikke at kjøttet ikke også brenner seg fast i en grillpanne, men det er enkle å løsne.

Man bør allikevel tilpasse temperaturen på stekingen slik at man får stekt kjøttet uten at det blir svidd for mye i pannen.

  1. Grillmat Hele Året

Man må heller ikke glemme denne fordelen! Grillmat hele året! Det kan gjerne være trist når man kommer til september og innser at det er på tide å ta inn hagemøblene og pakke ned grillen for året.

Med en grillpanne vil du fortsatt ha mulighet til å grille gjennom hele høsten og vinteren og dermed kunne komme deg lettere perioden med regelmessig grillmat på tallerkenen.

Jeg håper at du nå har fått muligheten til å tenke litt nye oppskrifter og grillretter. Selv om høsten og vinteren ser ut til å komme også i år, så er det fortsatt muligheter til å spise litt grillmat også fremover.