Vegetar- lasagne

Ingredienser
2 auberginer 1 stor squash 1 1/2 boks hakkede tomater, helst de med chili pastaplater revet ost revet parmesan oregano bechamel-saus: 6 dl melk 3-4-5 ss mel litt smør 1 liten løk salt pepper malt muskatnøtt malt nellik
Tilberedning
Skjær auberginene i skiver, strø salt på dem og la dem ligge ca 1/2 time for at saften skal trekke ut. Skyll av saltet. Etterpå steker du disse og squashen (også i skiver) i olje. Mens du driver og steker, kan du lage bechamel-sausen, som i praksis er hvit saus med nogo attåt. Smelt smøret og visp inn to-tre ss med mel. Når det begynner å bli tykt, spe på med melk. Her må du være rask så smøret/melet ikke svir seg eller blir klumpete. Kok opp og spe på med mer melk etter hvert, hvis sausen blir for tynn, kan du ta i et par ss mer med mel. Ha oppi salt, pepper, malt muskat og nellik etter smak og behag. Sausen skal ikke smake søtt. Hakk opp løken og ha oppi sausen. Legg ingrediensene lagvis slik: auberginer +squash hakkede tomater kvernet pepper pastaplater litt bechamel-saus auberginer+squash hakkede tomater pepper pastaplater resten av bechamel-sausen revet ost som dekker toppen av formen revet parmesan oregano Pass på at formen er stor nok til at det ikke koker over når du har det i ovnen. Stekes i komfyren på 225 grader i 1/2 time-40 minutter, toppen skal være godt stekt og sprø.

Mer om Vegetar- lasagne

En vegetar-lasagne er en utmerket måltidsvalg for de som foretrekker å bytte ut kjøtt med friske grønnsaker. Den rike, dekadente smaken av den originale lasagneoppskriften kan man fortsatt beholde, selv nar man bytter ut kjøtt.

En fordelen med vegetar-lasagne er dens fleksibilitet. Du kan eksperimentere med forskjellige typer grønnsaker, som aubergine, spinat, sopp, brokkoli og paprika, for å skape en deilig og unik blanding. Disse grønnsakene gir forskjellige næringsstoffer som fiber, vitaminer og mineraler, noe som gjør lasagne enda mer sunn. Ideen her er å være kreativ og eksperimentere for å finne den perfekte kombinasjonen som passer til din smak.

For en enda sunnere vri, kan du også prøve å bytte ut den tradisjonelle lasagneplaten med plater laget av courgette eller aubergine. Dette vil ikke bare redusere karbohydratene i retten, men også legge til en ny tekstur og smak. En annen sunn vri kan være å bruke cottage cheese i stedet for den tradisjonelle ricotta-osten. Cottage cheese har færre kalorier og gir i tillegg en litt friskere smak.

Vegetar-lasagne kan også være en god måte å bruke opp rester av grønnsaker man har liggende. Kutt opp grønnsakene, stek dem lett på pannen sammen med litt hvitløk og urter før du legger dem i lasagnen. På denne måten kan du redusere matavfall samtidig som du lager en smakfull og næringsrik rett.

En annen bonus med vegetar-lasagne er at den gjerne kan lages i store porsjoner, og er perfekt for å fryses ned og spises senere. Dette gjør den til en fantastisk rett for de travle hverdagene hvor man ikke har tid til å lage middag fra bunnen av.

I det hele tatt er vegetar-lasagne en mangfoldig rett som er perfekt for de som ønsker å være kreativ med deres matlaging. De harde grønnsakene, sammen med de myke ostene og pastaen, skaper en munnfull av forskjellige teksturer og smaker som er vanskelig å slå. Den evige populariteten til lasagne viser bare hvor allsidig denne retten virkelig er.

En kommentar om “Vegetar- lasagne”

  1. Oppskriften ser fin ut, men aht planleggingen hadde det vært fint å vite hvor mye (ca) som trengs av pastaplater (antall el vekt), revet ost og revet parmesam (gram).

Legg igjen en kommentar