Ingredienser

2 auberginer
1 stor squash
1 1/2 boks hakkede tomater, helst de med chili
pastaplater
revet ost
revet parmesan
oregano

bechamel-saus:
6 dl melk
3-4-5 ss mel
litt smør
1 liten løk
salt
pepper
malt muskatnøtt
malt nellik

Tilberedning

Skjær auberginene i skiver, strø salt på dem og la dem ligge ca 1/2 time for at saften skal trekke ut. Skyll av saltet. Etterpå steker du disse og squashen (også i skiver) i olje.

Mens du driver og steker, kan du lage bechamel-sausen, som i praksis er hvit saus med nogo attåt. Smelt smøret og visp inn to-tre ss med mel. Når det begynner å bli tykt, spe på med melk. Her må du være rask så smøret/melet ikke svir seg eller blir klumpete. Kok opp og spe på med mer melk etter hvert, hvis sausen blir for tynn, kan du ta i et par ss mer med mel. Ha oppi salt, pepper, malt muskat og nellik etter smak og behag. Sausen skal ikke smake søtt. Hakk opp løken og ha oppi sausen.

Legg ingrediensene lagvis slik:

auberginer +squash
hakkede tomater
kvernet pepper
pastaplater
litt bechamel-saus
auberginer+squash
hakkede tomater
pepper
pastaplater
resten av bechamel-sausen
revet ost som dekker toppen av formen
revet parmesan
oregano

Pass på at formen er stor nok til at det ikke koker over når du har det i ovnen.
Stekes i komfyren på 225 grader i 1/2 time-40 minutter, toppen skal være godt stekt og sprø.