Formkake

Ingredienser
500 gr. margarin 500 gr. sukker 10 egg 500 gr. hvetemel 300 gr. rosiner 200 gr.hakket aprikose 150 gr. malte mandler 100 gr. finhakket apsikat el. fruktblandingblanding 1 dl. appelsinmarmelade 1 dl. hjemmelaget vin
Tilberedning
Margarin og sukker røres hvitt, tilsett eggene, ett av gangen, vekselvis med hvetemelet. Tilsett fruktene,syltetøy og vin, og rør deigen godt sammen. Legg smurt bakepapir i bunnen av tre store (1 ½ liters) former. Hell deigen i og sett formene inn i kald ovn. Slå strømmen på full speed til den kommer opp i 200 grader, da slås den ned til ca. ½ styrke, og kakene stekes i alt ca. 60-75 minutter.

Mer om emnet: Formkake

Selv om formkake er et kjært element i norske tradisjoner, er det fortsatt mange uutforskede sider ved denne populære desserten. En ting som er verdt å nevne er variasjonen innen formkake. Dessuten kan formkake lages i alle former, størrelser og smaker, og gir uendelig rom for kreativitet i kjøkkenet.

For eksempel introduksjonen av internasjonale ingredienser har ført til at norske bakere har begynt å eksperimentere med en myriade av smaker i deres formkake. Dette inkluderer tillegg av eksotiske frukter, krydder og sjokolade. Det gir en unik vri på den tradisjonelle norske formkaken og skaper en verdensomspennende appell.

Også utformingen av formkake har utviklet seg over tid. I dag kan man finne formkaker ikke bare i tradisjonelle rektangulære eller runde former, men også i mer kunstneriske og innovative former som blomster, hjerte og til og med dyrefigurer. Dette gir en underholdende visuell appell i tillegg til den deilige smaken.

Man kan merke en økning i populariteten av formkake i festivaler og feiringer i Norge. Det blir ofte servert som en sentral dessert for å feire ulike anledninger. Slike arrangementer gir en flott rollemodell for innovasjon i bruken av formkake.

Det er også gledelig å se at formkake blir undervist i skoler som en del av hjemkunnskap undervisning der barna lærer om tradisjonell baking. Dette gir en viktig mulighet til å holde denne stolte norske bakingstradisjonen i live for fremtidig generasjoner.

I sum er formkake en viktig del av det norske kulinariske landskapet. Med sin utvikling i smaker, former og bruk, fortsetter denne tradisjonelle bakstene å behage de norske ganer på forskjellige og spennende måter.

Legg igjen en kommentar