Marengs – mormor kake

Ingredienser
4 eggehviter 250 gr. sukker
Tilberedning
Pisk eggehvitene halv stive. Tilsett sukkeret i 4 omganger, pisk godt mellom hver gang. Legg bakepapir på et stekebrett. Tegn 2 sirkler med en tallerken, (marengsen blir akkurat så stor som du tegner den). Fyll marengs massen oppi sirklene. Lag små topper av litt av massen, som du plasserer rundt på brettet. Steketid: 100 grader, midterste rille, 2 ½ -3 timer. Krem: 1/3 liter fløte 2 ss. sukker 2 ts. vaniljesukker Pisk fløten med sukker og vaniljesukker. Bland i 2 hakka bananer. Legg dette på den ene marengsen. Ha oppå frosne rips og blåbær. Dryss på rikelig med sukker. Du kan godt bruke is oppå marengsen istedenfor krem. Hermetisk frukt eller non stop er også godt til. Sitron fromasj oppå marengsen med et lag av bringebærsyltetøy på toppen, og du har slottskake, pynt med litt pisket krem.

Mer om emnet: Marengs – mormor kake

Marengs – mormor kake, er en viktig del av den norske bakekulturen. Dette er en type kake som gir en herlig kombinasjon av smaker og teksturer ved å kombinere det sprø og søte ved marengs med smørkrem og nøtter. Denne kaken har en rik historie som strekker seg flere generasjoner tilbake, noe som forklarer det nostalgiske kallenavnet «mormor kake».

Den tradisjonelle oppskriften på marengs – mormor kake omfatter typisk en marengsbunn som er sprø på utsiden og myk på innsiden, laget av eggehviter og sukker. Denne bunnen toppes ofte med en rik smørkrem laget av smør, melk, sukker og vanilje. Som en ekstra smaksdimensjon tilsettes som oftest også hakket sjokolade eller nøtter.

Selv om denne kaken hovedsakelig forbindes med bestemor og gamle dager, har den i løpet av de siste årene fått en moderne vri. Dagens konditorer har eksperimentert med nye smaker og former, for eksempel ved å tilsette friske bær, karamellsaus eller ved å lage mini marengs – mormor kake.

Det som gjør marengs – mormor kake så spesiell, er ikke bare dens deilige smak, men også minnene den vekker. Det er en kake som mange husker fra barndommen, og som man fortsatt kan kjenne igjen smaken av etter mange år. Kombinasjonen av marengs, smørkrem og nøtter gir en sensitiv smaksopplevelse som gjør denne kaken til en favoritt på kakebordet.

I kort, marengs – mormor kake er en tradisjonell, norsk dessert som har greid å beholde sin popularitet gjennom generasjonene. Takket være dens unike smak, er det en kake som har en evig plass i hjertene til mange, og fortsetter å glede smaksløkene både til de som husker den fra barndommen og de som prøver den for første gang.

Legg igjen en kommentar