Ingredienser:
</ br>2 kg lutefisk (½ kg pr. person)
1 neve havsalt
Fremgangsmåte:
</ br>Lutefisken kan kokes i kjele eller ovn, hvor ovn klart er å foretrekke.
Dryss over godt med havsalt og la fisken stå i minimum 20 min. Skyll sa av saltet. Skjær lutefisken i passe store serveringsstykker (så like på størresle som mulig).
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne. Dekk panna med aluminiumsfolie og bak fisken i ovnen på ca 200-250°C.
Tiden avhenger av tykkelsen og størrelsen på fisken samt varmen i ovnen. Varmluftsovn er raskere enn vanlig ovn. Små tynne fileter trenger 8-10 minutter i en varmluftsovn, større stykker opp til 20-25 minutter.
Er du i tvil; fisken er ferdig når den lett flaker seg. Løft derfor på folien og sjekk underveis.
Porsjoner: 4