Pide – tyrkisk brød

Ingredienser:

30 g gjær
1/4 liter lunket vann
2 ts sukker
500 g hvetemel
1 ts salt
1 eggeplomme
30 g sesamfrø
30 g sesamfrø

Tilberedning:

Løs gjæren i halvparten av vannet og litt sukker. Sikt melet i en skål og tilsett salt.Rør godt sammen.Tilsett vannet som er igjen, og elt deigen slik at den faller fra hånda di. La den heve i cirka 20 minutter. Form deigen så tynt som mulig (rund). Trykk det litt mer flatt på midten.
La et rutemønster på overflaten med en finger dyppet i olje.
Rør sammen eggeplommen, olivenolje og 1 ts sukker og bruk blandingen til å pensle brødet med og dryss sesamfrø rundt hele brødet. Stek brødet i ca 20 minutter til det er gyldent.

Pide er tyrkernes brød, og brukes nesten til all tyrkisk mat. Du kan bruke Pide til frokost, supper eller kebab. Ved å sette på litt tomatsaus, oliven, stekt kjøtt og ost kan det bli en pizza i tyrkernes versjon. Hva forskjellen på pitabrødene som selges i butikkene og pide er at pitabrødene er frosne og tørre iforhold til pidene. Pide er et av tingene du kan ha ved siden av all type mat.

Legg igjen en kommentar