Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Ingredienser
2 unge kaniner, ca 1 kg, skåret i serveringsstykker 2 ½ ss usaltet smør 2 ½ ss saflorolje 2 skiver bacon skåret i terninger 8 sølvløk salt nykvernet pepper 2 ½ dl tørr hvitvin POTETMOS: 600 g store poteter, skrelt og delt i fire salt 2 ss usaltet smør 1 liten hvitløkfedd, presset ½ dl melk eller fløte hvit pepper – saften av 1 ½ sitron 2 ss finhakket frisk persille
Tilberedning
Kok kraft og ben på de mindre kjøttrike delene fra for- og bakpart på kaninene: Legg stykkene i en kjele med vann som så vidt dekker dem. Kok opp, skum godt og la det trekke uten lokk i 30 minutter. Kast kjøtt og ben og mål opp 2 ½ dl av kraften. Smelt smøret sammen med oljen i en tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett bacon og stek til fettet er ordentlig smeltet, ca 5 minutter. Tilsett løk og surr til den begynner å få farge, 12-15 minutter. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og brun stykkene i gryten, et par-tre om gangen. Krydre etter smak og tilsett vin og 2 ½ dl kraft. Kok opp. Skru ned varmen og la kaninkjøttet trekke under lokk til det er mørt, 50-60 minutter. Koketiden avhenger av kaninens alder og størrelse. Kok i mellomtiden potetene i lettsaltet vann til de er myke, ca 10 minutter. Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser eller i en kjøkkenmaskin. Ha dem i en varm bolle. Tilsett smør og hvitløk og bland godt. Tilsett så mye melk som skal til for at potetmosen får en glatt og kremet konsistens. Smak til med salt og hvit pepper. Ha potetmosen i et serveringsfat og hold den varm. Ta kaninstykkene ut av gryten med hullsleiv og legg dem på et fat. Hold dem varme. Øk varmen og kok inn kraften til ca en fjerdedel. Tilsett sitronsaft og persille og kok under omrøring på sterk varme i 2-3 minutter. Hell sausen over kaninstykkene og server dem med hvitløkspotetmos ved siden av.

Mer om emnet: Kanin med kremet hvitløkspotetmos

Kanin med kremet hvitløkspotetmos er en sofistikert rett som kombinerer smaken av delikat kaninkjøtt med kremete hvitløkspoteter. For personer som er lei av tradisjonell kjøttretter, kan dette være en interessant og velsmakende alternativ.

Den første trinnet i å lage denne retten er å forberede kaninkjøttet. Kjøttet kan være stekt, grillet, eller til og med langsomt kokt, avhengig av dine personlige preferanser. Rettens smak vil endres avhengig av tilberedningsmetoden, så det er viktig å tenke over hva du foretrekker.

Neste trinn er å lage hvitløkspotetmosen. Potetene kokes til de er myke før de mos, og deretter blandes med krem, smør, og fersk hvitløk.

Det viktige med denne retten er balansen mellom smaker. Kaninkjøttet har en subtil, mild smak, så det er viktig å ikke la hvitløkspotetmosen bli for kraftig. Det kan være lurt å justere mengden hvitløk etter smak, eller kanskje til og med tilsette litt fløte eller kyllingbuljong for å gjøre mos mer kremete og smaksrik.

Til slutt, for å virkelig gjøre retten komplett, kan du legge til dine favoritt grønnsaker på siden. Voksne bønner eller glaserte gulrøtter fungerer spesielt godt, og gir litt knasende tekstur og ekstra smak til retten.

Kanin med kremet hvitløkspotetmos er en elegant og velsmakende rett som er overraskende enkel å lage. Med sin kombinasjon av mildt kaninkjøtt og rik hvitløkspotetmos, tilbyr denne retten en unik smaksopplevelse som er både tilfredsstillende og minneverdig.

Legg igjen en kommentar