Ingredienser:
6 dl melk
200 g smør
100 g sukrin
10 dråper stevia dråper
2 egg
1/2 ts salt
1 stor ts kardemomme
100 g gjær
ca. en kg speltmel
Tilberedning:
Smuldre smøret og litt mel sammen i en bolle.
Varm melken til ca. 40 grader og ha i bollen, bland godt.
Bland alle ingrediensene sammen.
Hev i ca. 45 min. lag deigen til en pølse skjer opp i så store deler du ønsker og trill ut til boller. Sett på et steke brett. Etter heves i ca. 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 10 min.
Mer om BOLLER MED STEVIA
Boller med stevia er en herlig nyhet for de som ønsker et sunnere alternativ til vanlige søtsaker. Stevia er en naturlig søtningsmiddel med null kalorier og passer utmerket for å søte bakevarer som boller. Denne vidunderlige urten gir deg muligheten til å nyte deilige, varme boller uten å bekymre deg for sukkerinnholdet.
Det finnes mange forskjellige oppskrifter for å lage boller med stevia. Et eksempel er å bruke halvparten stevia og halvparten sukker i oppskriften for å redusere sukkermengden. Stevia er ganske søtt, så det er ingen grunn til bekymring at bollene vil bli mindre søte. En annen måte å benytte stevia på er ved å kjøpe steviapulver som er spesielt utviklet for baking. Forskjellige merker har ulike søtningsgrader, så det kan være nødvendig med litt eksperimentering for å finne den perfekte balansen.
Baking med stevia kan kreve litt tilvenning ettersom det oppfører seg annerledes enn sukker i oppskrifter. Stevia påvirker ikke gjæring, så om oppskriften din krever sukker for å aktivere gjæren, må det erstattes med et annet egnet alternativ. Til tross for disse små utfordringene, vil du oppdage at deilige, søte boller laget med stevia virkelig kan være en del av din sunne livsstil.
Ikke bare gir stevia et sunnere alternativ til sukker, det kan også ha flere helsefordeler. Stevia senker blodsukkernivåene og kontrollerer insulinresistens. Det kan også bidra til vekttap, da det ikke legger til noe kaloriinnhold i din diett. Men husk, som med alle søtningsmidler, er det viktig å bruke stevia med måte.
Bolleoppskrifter med stevia finnes mange av på internett, og du kan tilpasse mengden stevia etter eget behov. Du kan også bruke stevia i kombinasjon med andre naturlige søtningsmidler som honning, kokos sukker eller agave sirup for å balansere smaken. Og best av alt, boller med stevia kan nytes av alle, uansett om du bare vil redusere sukkerinntaket ditt, har diabetes, eller følger en kaloribegrensende diett.
Alt i alt, uansett om du er en erfaren baker eller en nybegynner, er boller med stevia et herlig alternativ. De er lette å lage og kan varieres i det uendelige. Prøv deg frem med forskjellige oppskrifter og finn dine favoritter. Husk, stevia er et kraftig søtstoff, så mindre er ofte mer. Lykke til med bakingen!.