Nydelig sjokoladekake i langpanne

Ingredienser: 6 egg 8 dl sukker 1/2 liter rømme 3 dl vann 4 toppede ts bakepulver 4 toppede ss kakao ca. 7-8 dl hvetemel Tilberedning: Glasur: 300 g Firkløversjokolade (el. COOP sin nøttesjokolade, som er mye billigere), varm kaffe, melis Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett rømme og vann. Sikt sammen det tørre og ha det i røren. Hell røren i bakepapirkledd langpanne (den store). Stek nederst i ovnen ved 200 grader i ca 30 min. Glasur: Smelt sjokoladen i kaffen, ha i melis til passe konsistens. Smør glasuren over kaken, gjerne mens den er litt lunken.

Mer om Nydelig sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake er en favoritt blant både voksne og barn. Mange av oss har minner om sjokoladekakeoppskrifter fra barndommen, fullpakket med sjokolade som etterlot oss glade og sikkert nok til å komme tilbake etter mer. En av de mest minneverdige sjokoladekakeoppskriftene er sjokoladekake i langpanne, som er lik både i intens smak og rik tekstur. Her vil jeg dele en fantastisk oppskrift på en nydelig sjokoladekake i langpanne som sikkert vil tilfredsstille enhver sjokoladeelsker.

Et viktig element i denne oppskriften er valg av sjokolade. Sjokoladens kvalitet påvirker direkte smaken og konsistensen av kaken. Jeg anbefaler å bruke mørk sjokolade med en kakaoprosent på minst 70%. Denne typen sjokolade gir en dyp og sofistikert smak, uten at det blir for søtt. I tillegg er mørk sjokolade kjent for å være rik på antioksidanter, som er bra for helsen.

Baking prosessen av sjokoladekake i langpanne er ganske grei, men krever litt tålmodighet. Star med å smelte sjokoladen over et vannbad. Dette bidrar til å bevare sjokoladens kvalitet og hindrer den i å brenne seg. Deretter pisker du egg og sukker til en frodig eggedosis, og blander inn smeltet smør, hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør deigen godt sammen.

Siden kaken bakes i en langpanne, blir den ganske flat, noe som gjør det enkelt å dekorere etter ønske. En tradisjonell metode er å lage en glasur av melis, kakao, smør og sterk kaffe. Dette gir kaken en ekstra sjokoladekick, samt en herlig kontrast mellom den søte glasuren og den intense kaken. En annen populær metode er å drysse over kakestrøssel eller hakkede nøtter, noe som gir litt tekstur og crunch.

Sist men ikke minst, husk at sjokoladekake alltid smaker best når den deles med andre. Denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne lager en stor kake, nok til å mate en hel fest av sjokoladeelskere. Med sin rike sjokoladesmak og deilige tekstur, vil denne kaken helt sikkert bli en hit på ethvert selskap.

Så nå som du har denne oppskriften på en nydelig sjokoladekake i langpanne, hvorfor ikke prøve den ut? Lokk familie og venner til bords med en himmelsk duft av nybakt sjokoladekake. Det kan være den perfekte avslutningen på et godt måltid, eller rett og slett en kosestund på ettermiddagen. Uansett hva anledningen måtte være, vil denne sjokoladekaken i langpannen sikkert gjøre den ekstra spesiell.

Legg igjen en kommentar