Tomatsaus med basilikum

Ingredienser:

• 2 ss olje • 1 båt finhakket hvitløk • 1/2 finhakket løk • 1 boks tomater (knuste) • 2 ss tomatpure • 1 ts sukker • 1 dl svak buljong • 2 ss finhakket fersk basilikum eller 2 ts tørket • salt og pepper.

Tilberedning:

Varm olje i stekepanne eller kasserolle. Ha i hvitløk og løk. Stek på middels varme til løken er myk og begynner å få farge. Rør ofte. Tilsett tomater, tomatpure, sukker og buljong. Kok opp og la sausen trekke i 10- 15 minutter. Tilsett basilikum og smak til med salt og pepper.

Mer om Tomatsaus med basilikum

Tomatsaus med basilikum er en viktig ingrediens i mange retter og er kjent for sin balanserte blanding av sødme fra tomatene og friskhet fra basilikum. Noen ganger referert til som marinara i Italia, påvirker denne sausen virkelig hjertet av den italienske matlagingen. Det er imidlertid mer enn bare braggingen til en pasta – tomatsaus med basilikum kan fungere som en munnvannende base for en rekke kjøtt- og grønnsaksretter.

Det er mange måter å forberede denne italienske klassikeren på, men en enkel metode begynner med å sautere løk og hvitløk i olivenolje før du legger til ferske eller hermetiske tomater. Basilikum blir vanligvis lagt til mot slutten av koketiden for å bevare dens friske og aromatiske smak. Salt, pepper og sukker kan også legges til for å balansere syren i tomatene. Noen kokker vil kanskje til og med legge til en klype rød pepperflak for litt ekstra spark.

Imidlertid, i motsetning til mange andre sauser, holder ikke tomatsaus med basilikum seg lenge i kjøleskapet. For å bevare dens friskhet og rikdom, er det best å lage bare den mengden du trenger for hvert måltid. Alternativt kan du fryse overflødige deler av sausen for senere bruk. Dette vil sikre at du alltid har et parti med denne fantastiske sausen klar for når du ønsker å bruke den.

Noe av det skjønne med tomatsaus med basilikum er dens allsidighet. Den er ikke bare begrenset til pasta og pizza. Du kan bruke den som saus for fisk eller skaldyr, smøre den over brødskiver for en deilig bruschetta eller koke den inn i en gryterett for ekstra dybde og smak. Hvis du ønsker, kan du til og med variere oppskriften ved å tilsette andre urter og krydder.

Så, om du er en ivrig hjemmekokk eller bare begynner å utforske verden av matlaging, gir tomatsaus med basilikum deg et vell av muligheter. Det er en grunnleggende, men allsidig saus som kan forvandle de mest grunnleggende ingrediensene til fristende retter. Prøv det, og du vil raskt se hvorfor det er en stift i ethvert italiensk kjøkken.

Legg igjen en kommentar