Frisk ostekake

Ingredienser: 6 gelatinplater 3 dl kremfløte 1 1/2 dl sukker 1 beger cottage cheese saft og revet skall av 1 sitron 3 stk digistivekjeks PYNT: 3 dl bær, gjerne blåbær og bringebær Tilberedning: Bløtlegg gelatinplatenr i kaldt vann i ca 10 min. Pisk kremfløte og rør inn sukker, cottage cheese og revet sitronskall. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett sitronsaften. Smeltes på svak varme og avkjøles noe. Rør gelatinblandingen inn i kremen og hell blandingen i en rund springform, ca 24 cm i diameter. Kjeksen knuses til små smuler og fordeles på toppen av kaken. La ostekaken stivne i kjøleskapetm ca 4-5 timer. Ta bort kakeformen og dryss bær over før servering.

Mer om Frisk ostekake

Ostekake er en yndling blant mange av oss, men noen er kanskje ikke klar over at det faktisk er mulig å lage en frisk variant av denne kjære klassikeren. Frisk ostekake er både lett og forfriskende, og det kan være en velkommen forandring fra de mer tungt kremete variantene vi ofte er vant til.

Så, hva er det som gjør en ostekake «frisk» egentlig? Vel, svaret ligger i ingrediensene. Tradisjonelle ostekaker er ofte laget med mye kremost og sukker, noe som kan gi en ganske rik og tung smak. En frisk ostekake bruker derimot lettere ingredienser, som kremost lett eller til og med gresk yoghurt, som gir en mindre tett og mer forfriskende følelse.

En annen ting som bidrar til friskheten i en slik ostekake, er tilsetning av frisk frukt og bær. Jordbær, bringebær, bluebær og sitrusfrukter som sitron og lime, er alle flotte komponenter som kan legges til for å gi ostekaken en frisk og fruktig smak. Noen helsebevisste bakeentusiaster bruker også naturlige søtningsmidler som honning eller agave nektar i stedet for sukker for en sunnere vri.

Metoden for å lage en frisk ostekake er også litt annerledes fra den tradisjonelle ostekaken. Mens de fleste tradisjonelle ostekaker krever baking i ovnen, er det mange friske ostekakeoppskrifter som er «no-bake». Dette betyr at du bare trenger å blande ingrediensene sammen og la den chill i kjøleskapet – perfekt for varme sommerdager når du ikke har lyst til å slå på ovnen!

Uansett din spisepreferanse, kan en frisk ostekake være et flott alternativ når du har lyst på noe søtt. Den er lett, deilig og full av naturlige smaker som kan tilfredsstille dine søtsug uten å veie deg ned. Og det beste? Du kan eksperimentere med så mange forskjellige smaker og frukt som du vil – det er ingen grenser for kreativiteten når det kommer til å lage din egen friske ostekake. Hjemmelaget frisk ostekake kan være en fantastisk måte å imponere venner og familie på neste sommerfest eller bare som en lekker dessert til søndagsmiddagen.

Legg igjen en kommentar