Rekesuppe

Ingredienser
1 kg fisk, sei, makrell eller annen fisk som gir god kraft purregrønt persillestilker sellerigrønt hel pepper 1 løk 2 gulrøtter 1/2 sellerirot 1 ss smør eller margarin 1 ss persille 1 ts salvie 1 ts gurkemeie 1 glass hvitvin 300 g reker 1 1/2 dl fløte klippet persille
Tilberedning
Rens og fileter fisken. Kok kraft på skinn, ben og hoder. Bruk ca 1 1/2 liter kaldt vann og legg også purregrønt, persillestilker, sellerigrønt og hel pepper. Kok kraften ca 30 minutter. Om man også tilsetter rekeskallene blir kraften enda sterkere. Sil kraften. Riv løk, gulrot og selleri grovt. Damp det i lett smør. Tilsett klippet persille og krydder. Tilsett hvitvin og ca. 1 liter silt fiskekraft. Gi suppen et godt opplok og smak den til. Suppen kan eventuelt siles. Spe med fløte og tilsett rensede reker. Varm suppen, men la den ikke koke.

Mer om Rekesuppe

Rekesuppe, en yndet sjømatrett, har sine røtter dypt forankret i mange ulike kulturer verden over, inkludert europeiske, asiatiske og afrikanske. Mens hver region har sin egen unike måte å tilberede denne suppen på, vil du ofte finne noen felles ingredienser som løk, hvitløk, reker og buljong. Men rekesuppa er ingen statisk rett – det vakre med den er dens allsidighet, muligheten til å tilpasse og fortolke den ut ifra egne preferanser og lokale tilgjengelige råvarer.

En inspirasjon for å utvide rekesuppen din kan være ris eller nudler, som i Thailand. Denne Thai-inspirerte rekesuppen, kjent som «Tom Yum Goong», har et komplekst, men balansert smaksspekter, med elementer av syrlighet, salt, søt og krydret. Denne varianten inneholder vanligvis også sitrongress, kaffir lime blader, og galangal for å gi det den karakteristiske smaken.

En annen populær global tilpasning av rekesuppe er den franske «Bisque de crevettes». Denne kremete suppen tilberedes ved å koke rekeskall med grønnsaker, dyppe dem i en blanding av vin og konjakk, og deretter blande og sile suppen for å gi en rik, glatt tekstur. Til tross for dens delikate smak, er denne bisquen kjent for sine sterke smaksnotater og blir ofte servert med friske urter eller litt fløte.

I tillegg til disse internasjonale versjonene, finnes det en rekke nordiske versjoner av rekesuppe. Den norske varianten av rekesuppe inneholder ofte poteter, gulrøtter, og selleri for å gi dybde til suppen. En populær ingrediens er også fennikel, som bidrar til en søtlig, anis-aktig smak til suppa.

Uansett hvilken variant du velger å lage, er det viktig med en god kvalitet på rekene. Dette vil påvirke både smak og konsistens på den ferdige suppen. Ikke vær redd for å eksperimentere med krydder, urter og andre ingredienser for å virkelig skape din egen unike versjon av denne mye elskede retten. Husk, det viktigste er å nyte prosessen med å tilberede den, og selvfølgelig, å spise den!

Å lage rekesuppe kan være en gledelig kulinarisk reise. Det gir deg muligheten til å oppleve smaker fra forskjellige deler av verden, vel vitende om at kjærligheten til dette enkle, men fantastisk smakfulle måltidet, er universell.

Legg igjen en kommentar