Spansk kastanjesuppe

Ingredienser
500 g ferske kastanjer eller ca 325 g hermetiske, uten sukker 1 ½ liter vann 1 løk, hakket, pluss 3 ss hakket 1 hvitløkfedd, hakket 125 g serrano-skinke, hakket 100 g salt sideflesk, hakket 1 ss salt, pluss salt etter smak 3 ss olivenolje nymalt pepper 3 ss nypresset sitronsaft 6 tynne skiver landbrød, delt i to og ristet
Tilberedning
Hvis du bruker ferske kastanjer, skjærer du et dypt kryss i den flate enden av hver nøtt. Kok opp en kjele trekvart full med vann, ha i kastanjene og kok dem i 15 minutter. Sil vannet av, og fjern det tynne skallet med den lodne innsiden mens nøttene ennå er varme. Del nøttene i to og ha dem tilbake i kjelen. Hvis du bruker kastanjer på boks, lar du dem renne av. Bruker du vakumpakkede kastanjer, åpner du pakken, deler nøttene i to og legger dem i kjelen. Ha i vann, den hele, hakkede løken, hvitløk, skinke, sideflesk og 1 ts salt og kok opp på sterk varme. Legg lokk halvveis over, og la det småkoke i ca 90 minutter, tilkastanjene er helt møre. Varm oljen i en liten stekepanne på middels varme. Ha i 3 ss løk og fres den i ca 8 minutter, til løken er mør. Bland løken i suppen. Smak til med salt og pepper, og tilsett deretter sitronsaften. Ved servering øser du den varme suppen opp i varme suppeboller og legger ristet brød på toppen.

Mer om Spansk kastanjesuppe

Spansk kastanjesuppe eller «Sopa de Castañas» er en rik og velsmakende rett som har tradisjonelt blitt nytt godt, spesielt i de kaldere månedene. Denne suppen er et eksemplarisk eksempel på det spanske kjøkkens evne til å lage høyverdige retter av enkle ingredienser.

Kastanjesuppen har en dyp, søt og litt nøtteaktig smak som kommer fra kombinasjonen av frisk kastanje og andre ingredienser. Hovedingrediensen, kastanjen, er en viktig del av spansk matkultur og har blitt brukt i hundrevis av år for å tilføre retter dybde og karakter. I tillegg til kastanjer, kan suppen også inneholde løk, hvitløk, olivenolje, timian, laurbærblader, muskat, pepper og havsalt for å forbedre smaken.

Kastanjesuppe er også kjent for sine ernæringsmessige egenskaper. Kastanjer er en god kilde til fiber, vitamin C og B-vitaminer, samt mineraler som kalium og kobber. De har også mindre fett enn de fleste andre nøtter. Suppen kan bli enda sunnere hvis du topper den med grønnsaker, for eksempel ristet brokkoli eller grillet paprika.

Til tross for sin rike smak, er spansk Kastanjesuppe en relativt lett rett å tilberede. Det vanligste er å koke kastanjene først, og deretter sautere dem med øvrige ingredienser i en gryte. Resten av prosessen innebærer å blande ingrediensene sammen og la det putre til alle smaker har blandet seg godt sammen.

Selv om denne suppen er vanlig i de kalde månedene, kan den også serveres kald, noe som gjør det til et utmerket alternativ for sommersesongen. Men uansett når du velger å nyte den, vil du sikkert sette pris på dens rike og komplekse smaker. Spansk kastanjesuppe er mer enn bare en suppe, det er en kulinarisk hyllest til de enkle gledene ved det spanske kjøkkenet.

Sammendragvis er Spansk kastanjesuppe en velsmakende og næringsrik rett som er perfekt for enhver tid på året. Dens unike blanding av enkle ingredienser skaper en overraskende rik og sofistikert smak. Måten den har blitt laget på gjennom århundrer, reflekterer den spanske matlagingskulturens oppfinnsomhet og respekt for naturgitte råvarer. Å prøve denne suppen er en herlig måte å oppleve en bit av Spanias rike matkultur uansett hvor du befinner deg.

Legg igjen en kommentar