Pannekakerull

Ingredienser
50 gr. margarin 1 dl. hvetemel 5 dl. H-melk 4 egg ½ ts. bakepulver ½ ts. salt Sett ovnen på 225 grader. Kle en langpanne, 30×40 cm., med bakepapir. Spray over med formfett. Smelt margarinen i en kjele og rør i melet. Ta kjelen av varmen og rør i eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend dem i røren sammen med bakepulver og salt. Hell røren i langpannen og bre den glatt utover. Stek pannekaken midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Vend den ned på bakepapir og dra forsiktig av papiret. La den ligge til avkjøling under langpannen Fyll 1: 2 ss. margarin 3 ss. hvetemel 2 dl. hønsebuljong av terning 1 boks blåskjell (225 gr.) eller 1 boks krepshaler 1 dl. kremfløte 150 gr. rensede reker (ca. 500 gr. med skall) ½ dl. finhakket dill eller persille 1/5 ts. sort pepper salt 2 dl. revet ost til garnering
Tilberedning
Smelt margarinen til stuingen og rør i melet. Spe med kraften fra blåskjellene, buljongen og fløten.La stuingen koke et par min. Bland forsiktig i blåskjell og reker og smak til med dill/persille og pepper. Fordel den varme stuingen på pannekaken og rull den sammen som en rullekake. Legg rullen over på et fat og dryss osten over. Gratiner rullen høyt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter om den er varm når den settes inn, og ved 225 grader i ca. 10 minutter om den er kald. Server pannekakerullen med grønn asparges eller en frisk salat. Brød og hvitvin er godt til. Fyll 2: 2 ss. margarin 3 ss. hvetemel 300 – 400 gr. kjøttdeig ca.200 gr. sopp (fersk eller hermetisk) ca. 10 cm. hakket purre 2 dl. H-melk 1 dl. buljongkraft (1/2 boks naturell smøreost) (100 gr. smårettebacon) Salt, pepper eller pizzakrydder etter smak. 2 dl. revet ost Du kan også tilsette 1 boks med skinnfrie tomater i fyll 2, dersom du liker godt tomatsmak. Brun kjøttdeig, sopp og evt. smårettebacon. Dryss over hvetemelet og spe med melk og kraft. Tilsett smøreost, hakket purre og evt. hermetiske tomater. La alt koke ca. 10 minutter. Fordel fyllet over pannekaken og gjør som beskrevet på fyll 1.

Mer om Pannekakerull

Pannekakerull er en innovativ vri på tradisjonelle norske pannekaker. Den består av tykk pannekake, rullet opp med forskjellige typer fyll. Fra søte til herlige smaker, kan pannekakerullen tilfredsstille ulike smaksløker. Ideen går ut på å gi et mer praktisk og variert alternativ for pannekakeelskere.

Enten det er frokost, lunsj, middag eller dessert, kan pannekakerull tjene som et allsidig måltid. For en søt start på dagen, kan man lage en pannekakerull med frukt og yoghurt, eller for et fyldig måltid, kan du prøve en med smør, sukker og kanel. For de som foretrekker et matbit, kan pannekakerull med skinke og ost være det perfekte valget. Ved å benytte ulike fyll kan du enkelt tilpasse pannekakerullen etter egne smakpreferanser og ernæringsbehov.

Å lage en pannekakerull er ikke mer komplisert enn å lage normale pannekaker. Det eneste du trenger å huske på er å sørge for at pannekaken er litt tykkere. Når du lager pannekaken, bør du la den koke litt lenger på lavere varme for å få dette resultatet. Når pannekaken er ferdig og fyllet er lagt på, ruller du bare pannekaken sammen. Pass på at rullen er tett nok til at innholdet ikke faller ut.

Det er også mange variasjoner av pannekakerull rundt i verden. I Japan er det for eksempel en rett som heter Tamagoyaki, som er en omelettrull. I Ungarn serverer de Hortobagyi palacsinta, en pannekakerull med kjøttfyll. Dessuten finnes det mange søramerikanske retter som bruker en tortilla, som er en slags pannekake, rullet rundt forskjellige fyllinger. Disse internasjonale rettene gir videre inspirasjon til hvordan man kan variere sin egen pannekakerull.

Pannekakerull er en kulinarisk nytelse som tilbyr ubegrensede muligheter for kreative kombinasjoner. Det er en morsom og deilig måte å nyte pannekaker på, samtidig som det åpner for å eksperimentere med ulike smaker og ingredienser. I tillegg kan pannekakeruller tilberedes på forhånd, noe som gjør dem til et praktisk valg for travle dager.

Pannekakerull viser hvordan enkelhet og oppfinnsomhet kan føre til en herlig kombinasjon av smaker. Enten du vil ha noe søtt, salte eller noe midt i mellom, så finnes det en pannekakerull for deg. Dette produktet er mildt sagt allsidig, og er en utmerket måte å transformere vanlige pannekaker til noe mer interessant på.

Legg igjen en kommentar