Avocado og reker

Ingredienser
400 g rensede, ferske reker 2 avocado 1/2 chili Saften av 1/2 sitron 3 ss olivenolje 1 ts revet sitronskall 4 tynne baguetteskiver 4 ss majones 1 ss grov sennep Grovknust pepper
Tilberedning
Del avocadoene i to, fjern steinen og grav ut kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i små terninger. Finhakk chilien og bland den med avocado. Legg på reker og drypp sitronsaft over. Strø over pepper. Stek baguetteskivene til toast i olje. Bland majones og sennep og fordel på toasten.

Mer om Avocado og reker

Det er uten tvil at kombinasjonen av avocado og reker er en delikatesse som har vunnet mange matelskeres hjerter rundt om i verden. Ikke bare er det en eksplosjon av smaker, men også et vell av helsefordeler. Siden det er så mye mer å forklare om dette emnet, fokuserer vi i denne teksten på noen interessante sider ved avocado og reker.

Avocado-kjernen er kjent for sine mange helsefordeler. Men få vet at også rekene har egne næringsegenskaper. Reker er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer. Disse sunne fettsyrene er viktige for vår kropp da de bidrar til å redusere inflammasjon, bekjempe hjertesykdom og bidra til hjernens helse. Videre inneholder reker også en god mengde vitamin D, som er viktig for god beinhelse.

Det er også viktig å huske at både avocado og reker er en god kilde til protein. Faktisk inneholder 100 gram reker nesten 24 gram protein, som er nesten det samme som i et stykke kyllingbryst. Avocado derimot, gir rundt 2 gram protein per 100 gram, noe som er relativt høyt for en frukt. Kombinasjonen av disse to kan derfor være et godt alternativ for folk som ønsker å øke proteininntaket i kosten sin.

Nå som vi har forstått de ernæringsmessige fordelene, er det også verdt å diskutere de kulinariske aspektene. Reker og avocado kan brukes i en rekke retter, fra salater til forretter og hovedretter. Den kremete teksturen og milde smaken av avocado balanseres perfekt av rekens søte og salte smak.

Hva med oppskrifter? Det er utallige oppskrifter som bruker denne kombinasjonen. En av de mest kjente er den klassiske rekecocktailen med avocado, hvor de to stjernene av showet blandes med litt majones, tomatketchup og Worcestershire-saus. En annen oppskrift å prøve er grillet reke og avocadosalat, som er en lett, men tilfredsstillende rett perfekt som en forrett eller lett lunsj.

Avslutningsvis, det er mange grunner til å elske kombinasjonen av avocado og reker. Ikke bare på grunn av den harmoniske smaken og teksturen, men også på grunn av de mange helsefordelene. Enten du er en ivrig matentusiast eller bare ser etter en ny rett å prøve, er kombinasjonen av avocado og reker absolutt verdt å utforske.

Legg igjen en kommentar