GODE MUFFINS som alle liker – NAM!

Ingredienser
2 egg 2dl sukker 125g meierismør 1dl melk 3dl hvetemel 1,5ts bakepulver 1ts malt kardemomme
Tilberedning
Visp egg og sukker til lett og porøs eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken. Ha det i eggedosisen. Bland det tørre og ha det i deigen til slutt. Tilsett den smaksvarianten du måtte ønske, eller lag en stor porsjon deig som du deler og tilsetter ulike smaksvarianter. Fordel røren i muffinsformer og stek dem på 190 grader i 20 – 25 minutter. Forslag til variasjoner: – 200 g frosne bær (bringebær eller blåbær) – 1 pl. (100 g) kokesjokolade, grovhakket – 1/2 l grovt revne gulrøtter – 1 dl rosiner – 1 1/2 ts kanel – 1/2 ts reven muskattnøtt   Du får 15-20 stk.

Om GODE MUFFINS som alle liker – NAM!

Muffins er, uten tvil, en av de mest elskede bakverkene i hele verden. Deres søte smak, myke tekstur og utallige variasjoner gjør dem til en fullmakt for kakerentusiaster. Enten det er en frokostbehandler, en søt lunsjbit, eller en dessert etter et solid måltid, muffins har alltid en plass på bordet. Men hva er det egentlig som gjør noen muffins bedre enn andre? La oss snakke om noen hemmeligheter bak de «gode muffins» som alle liker – NAM!

Først er det viktig å huske på at ikke alle muffins er laget like. Riktig blanding av ingrediensene er nøkkelen til å lage de mest delikate, saftige og luftige muffins. Den grunnleggende oppskriften inkluderer mel, sukker, bakepulver og en klype salt, sammen med egg, melk og smør. Men et lite triks er å skille eggeplommene og eggehvitene og piske dem separat, og deretter forsiktig folde dem i deigen. Dette vil gjøre muffinsene luftige og lette som skyer.

Videre er smakene du velger, avgjørende for å gjøre muffinsene dine uimotståelige. Enkelhet er noen ganger den beste tilnærmingen. En grunnleggende vanilje eller sjokolademuffin kan være himmelsk når den er laget riktig. Kvaliteten på ingrediensene dine spiller også en stor rolle her. Ferske egg, ekte smør og kvalitetsmel vil gjøre en bemerkelsesverdig forskjell på smaken.

En annen viktig detalj er størrelsen på muffinsene. For store muffins kan bli tørre, mens for små kan bli for fuktige. Standard muffinsformer gir den perfekte balansen. Husk å ikke overfylle formene. Fyll dem bare 2/3 for å gi muffinsene plass til å vokse og fluffe opp.

Bakingstemperaturen spiller også en stor rolle i kvaliteten på muffinsene dine. For høy temperatur kan få dem til å brenne på utsiden og bli underkokte i midten, mens for lav temperatur kan forhindre at de stiger ordentlig. Den ideelle temperaturen for de fleste muffins er mellom 180 og 200 grader Celsius.

Sist, men ikke minst, lar du muffinsene hvile i formene i 5-10 minutter etter baking. På denne måten vil de ferdigstille stekingen utelukkende ved restvarmen, og de vil få en deilig myk og saftig tekstur.

Å bake de perfekte muffins er en kunst, og noen ganger kan det være en utfordring. Men med riktig oppskrift, kvalitetsingredienser og litt tålmodighet, kan du mestre denne kunsten og stole på at deilige ‘gode muffins’ vil bli et hyppig syn på bordet ditt. God muffinsbaking!.

13 kommentarer om “GODE MUFFINS som alle liker – NAM!”

  1. Dette var kjempegode muffins, tredobblet oppskriften, så fikk 31 lyse og 31 sjokolademufinns. 😉

  2. Diise ble mega gode. Vi doblet røra og fikk 40 stk.. puttet non.stop i.. very good.
    Til dere som klager over at det ikke står hvor mange det blir.. SÅ står det nederst etter oppskriften 15-20 stk.

    Tusen takk for at du har delt denne oppskriften, Mia 8 år som baker… og sa at jeg MÅTTE smake på deigen/røra… og den var god… gjett om Mor slikket sleiva a 🙂

  3. Sabla gode kaker dette her. De er en skikkelig vinner i bursdager og andre selskaper 🙂
    Alle liker jo muffins så det er et kakeslag man bør ha med uansett, man kan jo lage andre kaker i tillegg.

  4. Hei jeg heter Hannah og er 10år hvor mange muffins blir det jeg skal bake til familien:);)

  5. Dårlig at det ikke står hvor mange det er. Jeg skal lage 40 stk. Bruker ikke denne bare fordi et ikke står hvor mange det er. 🙂

Legg igjen en kommentar