Om GODE MUFFINS som alle liker – NAM!
Muffins er, uten tvil, en av de mest elskede bakverkene i hele verden. Deres søte smak, myke tekstur og utallige variasjoner gjør dem til en fullmakt for kakerentusiaster. Enten det er en frokostbehandler, en søt lunsjbit, eller en dessert etter et solid måltid, muffins har alltid en plass på bordet. Men hva er det egentlig som gjør noen muffins bedre enn andre? La oss snakke om noen hemmeligheter bak de «gode muffins» som alle liker – NAM!
Først er det viktig å huske på at ikke alle muffins er laget like. Riktig blanding av ingrediensene er nøkkelen til å lage de mest delikate, saftige og luftige muffins. Den grunnleggende oppskriften inkluderer mel, sukker, bakepulver og en klype salt, sammen med egg, melk og smør. Men et lite triks er å skille eggeplommene og eggehvitene og piske dem separat, og deretter forsiktig folde dem i deigen. Dette vil gjøre muffinsene luftige og lette som skyer.
Videre er smakene du velger, avgjørende for å gjøre muffinsene dine uimotståelige. Enkelhet er noen ganger den beste tilnærmingen. En grunnleggende vanilje eller sjokolademuffin kan være himmelsk når den er laget riktig. Kvaliteten på ingrediensene dine spiller også en stor rolle her. Ferske egg, ekte smør og kvalitetsmel vil gjøre en bemerkelsesverdig forskjell på smaken.
En annen viktig detalj er størrelsen på muffinsene. For store muffins kan bli tørre, mens for små kan bli for fuktige. Standard muffinsformer gir den perfekte balansen. Husk å ikke overfylle formene. Fyll dem bare 2/3 for å gi muffinsene plass til å vokse og fluffe opp.
Bakingstemperaturen spiller også en stor rolle i kvaliteten på muffinsene dine. For høy temperatur kan få dem til å brenne på utsiden og bli underkokte i midten, mens for lav temperatur kan forhindre at de stiger ordentlig. Den ideelle temperaturen for de fleste muffins er mellom 180 og 200 grader Celsius.
Sist, men ikke minst, lar du muffinsene hvile i formene i 5-10 minutter etter baking. På denne måten vil de ferdigstille stekingen utelukkende ved restvarmen, og de vil få en deilig myk og saftig tekstur.
Å bake de perfekte muffins er en kunst, og noen ganger kan det være en utfordring. Men med riktig oppskrift, kvalitetsingredienser og litt tålmodighet, kan du mestre denne kunsten og stole på at deilige ‘gode muffins’ vil bli et hyppig syn på bordet ditt. God muffinsbaking!.
supre til alle anledninger også til strand turer
Dette var kjempegode muffins, tredobblet oppskriften, så fikk 31 lyse og 31 sjokolademufinns. 😉
Diise ble mega gode. Vi doblet røra og fikk 40 stk.. puttet non.stop i.. very good.
Til dere som klager over at det ikke står hvor mange det blir.. SÅ står det nederst etter oppskriften 15-20 stk.
Tusen takk for at du har delt denne oppskriften, Mia 8 år som baker… og sa at jeg MÅTTE smake på deigen/røra… og den var god… gjett om Mor slikket sleiva a 🙂
Sabla gode kaker dette her. De er en skikkelig vinner i bursdager og andre selskaper 🙂
Alle liker jo muffins så det er et kakeslag man bør ha med uansett, man kan jo lage andre kaker i tillegg.
Veldig førnøyd fikk ca 17 muffins.
Hvor mange blir det?!:)
Smakte godt men det vart veldig lite
Er det lyse eller mørke muffins og hvor mange blir det????????????
Hei jeg heter Hannah og er 10år hvor mange muffins blir det jeg skal bake til familien:);)
Blir det mer enn 12?
Dårlig at det ikke står hvor mange det er. Jeg skal lage 40 stk. Bruker ikke denne bare fordi et ikke står hvor mange det er. 🙂
hvor mange blir det ? 😉
Herlig!! reddet meg fra svigermor 😉