Festkake

Ingredienser

bunn:
4 Eggehviter
200 g Mandler
1- 2 ss Søtstoff/ Fruktose

topping:
1/2 beger Vaniljekesam
2 dl Kremfløte
1 boks hermetiske fersken, eller annen frukt

Tilberedning

Eggehvitene piskes helt stive (bollen skal kunne snus opp-ned uten å renne). I mellomtiden kjøres mandlene i en blender. La det være igjen litt tekstur. Vend mandlene og søtningen forsiktig inn med eggehvitene, og hell røren over i en smurt form (21-23 cm er fint). (Tips: legg bakepapir nederst i formen. Slik unngår du at kaken fester seg i bunnen)
Tørkes midt i ovnen på 160 grader i 30 minutter.

Kremfløten stivpiskes, og blandes med vaniljekesamen. Fordeles jevnt over den avkjølte kakebunnen.

Kaken i seg selv er ikke så veldig søt, så jeg foretrekker en søt frukt som fersken på toppen. Men her kan du variere og la fantasien slippe til.

Legg igjen en kommentar