Cajun Spareribs

Ingredienser
1kg Spare Ribs 1,25 dl Brunt sukker 1 ss Mel 1 ss Tørt Sennep pulver 1 ts Chilli Powder 1 ts Salt 1 ts Pepper 2,5 dl Vann 1,25 dl Ketchup 2 ts Worchestershire saus 1 ts Hot Pepper Saus (Tabasco) 1 stor Løk, i skiver 1 Grønn chilli, hakket
Tilberedning
Kutt ribben opp i tre stykker. Plasser de i en ildfast form. Bland sammen de neste 6 ingrediensene i en bolle. Ha oppi de fire neste ingrediensene og miks de godt sammen. Hell det over ribbene. Dekk til med aluminiums folie. La det stå i ovnen på 160 grader i en time. Legg så løk og grønn pepper over toppen. Ha det så i ovnen på 150 grader i 1 1/2 time. Ca. hvert 20-30 min. må man øse litt saus over så de ikke blir tørre. Serveres med Oppblåste poteter og Spicy Texas BBQ saus.

Om Cajun Spareribs

Cajun-spareribs er en smaksrik og saftig rett som stammer fra Cajun-folket i Louisiana, USA. Dette er en folkegruppe med fransk opphav som hevet hverdagsmaten til nye høyder med sine enestående krydderblandinger, noe som også har gjort maten deres kjent langt ut over statens grenser. Stjernen i denne artikkelen er den særlige metoden og kryddersammensetningen som brukes for å tilberede Cajun-spareribs.

Den største kontroversen rundt Cajun-spareribs er kanskje rundt selve kjøttstykket. Spareribs er kjøtt og bein fra grisesiden, og mange vil kanskje argumentere for at baby back ribs er å foretrekke takket være sitt møre kjøtt og mindre fett. Imidlertid holder tradisjonelle Cajun-spareribs stolt fast på sitt opprinnelige valg gir dette en autentisk og saftig ribbeopplevelse.

Tilberedningen av Cajun-spareribs er en nøye planlagt prosess. Først gnir man ribbene inn med en tørr Cajun-krydderblanding bestående av blant annet paprika, hvitløkspulver, løkpulver, tørket timian, oregano og cayennepepper. Deretter skal ribbene hvile i minst to timer, gjerne over natten, slik at krydderblandingen får trukket skikkelig inn i kjøttet. Etterpå grilles ribbene sakte over indirekte varme for å bevare saftigheten og smaken fra krydderne.

Med tanke på servering er Cajun-spareribs ofte ledsaget av en Cajun BBQ-saus. Denne sausen er som regel en blandingsbombe av smaker med ingredienser som tomater, eddik, hvitløk, sennep og brun sukker. Ikke rart at denne sausen gir en ekstra piff til retten! I tillegg serveres retten ofte med hjemmelagde Cajun-stekte poteter og en frisk coleslaw for å balansere de sterke smakene.

Cajun-spareribs representerer ikke bare en matrett, men også en levende kultur og et kjøkken som har utviklet seg over århundrer. Denne retten gjenspeiler den sømløse blandingen av urbefolkningen, fransk, spansk, karibisk og afrikansk matkultur som alle har påvirket utformingen av Cajun-matkulturen som den er i dag. Derfor er det ingen overraskelse at Cajun-spareribs har blitt en favoritt blant grisekjøttelskere over hele verden.

Legg igjen en kommentar